Acasă Actualitate Jurnaliştii din Timişoara pot câştiga 2.000 de euro, prin „Bursa pentru Excelenţă...

Jurnaliştii din Timişoara pot câştiga 2.000 de euro, prin „Bursa pentru Excelenţă în Jurnalism”

DISTRIBUIȚI

Jurnaliştii din Timişoara au şansa de a câştiga o bursă în valoare de 2.000 de euro, de a primi indemnizaţii de călătorie şi cercetare şi de a participa la seminarii de dezvoltare profesională în Viena şi Skopje, dacă se vor înscrie la cea de-a şasea ediţie a programului „Bursa pentru Excelenţă în Jurnalism”.

 

Tema din acest an este „Comunităţi”. La program sunt invitaţi jurnaliştii români cu experienţă, alături de jurnalişti din alte 8 ţări din regiune (Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia).

În fiecare an, zece jurnalişti sunt selectaţi prin intermediul unei competiţii deschise, pentru a primi finanţare şi sprijin profesional în vederea cercetării şi a redactării unui material pe un subiect de importanţă regională şi europeană.

Participanţii vor redacta articole de investigaţie (maximum 2000 de cuvinte) referitoare la un subiect de interes din regiune şi totodată neacoperite de media până acum. Aplicanţii selectaţi vor primi bursă în valoare de 2.000 de euro, indemnizaţii de călătorie şi cercetare de până la 2.000 de euro şi vor participa la seminarii de dezvoltare profesională în Viena şi Skopje. De asemenea, vor avea oportunitatea de a avea articolele publicate în limba engleză şi în limbile locale în media regională şi europeană, atât în mediul online, cât şi în presa scrisă. În plus, primele trei articole câştigătoare vor fi premiate cu burse în valoare de 4.000, 3.000 şi respectiv 1.000 de euro.

Comentarii

comentarii