Acasă Actualitate Klaus Iohannis: Starea de urgență nu va fi prelungită. Din 15 mai,...

Klaus Iohannis: Starea de urgență nu va fi prelungită. Din 15 mai, intrăm în stare de alertă

755
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a spus că,după 15 mai, nu va mai fi prelungită starea de urgență. În schimb, va fi instituită „starea de alertă”. Cu toate acestea, șeful statului a insistat să nu exagerăm cu deplasările, din moment ce, în ultimele 24 de ore, peste 300 de persoane au mai fost confirmate cu infecție cu coronavirus.

Declarațiile președintelui vin după o şedinţă cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Odată cu 15 mai, va fi obligatorie și purtarea măștii în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun. Iohannis a mai spus că din 15 mai vor fi deschise saloanele cosmetice, cabinetele stomatologice şi muzeele, “în condiţii speciale de distanţare, de igienă”.

„De atunci, nu va mai fi necesară declaraţia pe proprie răspundere la deplasarea în localitate, dar deplasările în esenţă vor fi restricţionate pentru a pleca din localitate”, a adăugat Iohannis.

Pentru sportivii de performanţă, vor fi permise cantonamentele după ce se încheie starea de urgenţă, dar competiţiile sportive încă nu pot fi organizate.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii