Acasă Eveniment La Ineu s-a făcut „plimezul”

La Ineu s-a făcut „plimezul”

DISTRIBUIȚI

12.08.2014-plimez2O tradiţie de sute de ani, făcutul în comun al „plimezului”, adică al magiunului de prune a fost reluată la Ineu. Iniţiativa le aparţine primarului Călin Abrudan, directorului „Centrului de zi” Lavinia Crişan şi bibliotecarei Doina Chiş.

„Tradiţia a fost reluată după o pauză de 20 de ani, perioadă în care «făcutul plimezului» sau a «mierii de prune», cum i se mai spune, nu s-a mai ţinut. Evenimentul a avut loc în parcul central al oraşului, unde s-a săpat o groapă şi s-a montat un cazan, exact aşa cum erau, pe vremuri, pe fiecare stradă din Ineu”, a declarat primarul Călin Abrudan.
Echipa care a reînviat tradiţia „plimezului” la Ineu a fiert 120 de litri de prune, din care au ieşit 72 de litri de magiun. „S-au fiert doar prunele şi nu s-a adăugat altceva. Fără zahăr şi conservanţi”, a subliniat primarul Abrudan.

Comentarii

comentarii