Acasă Actualitate La invitația USAMVB Timișoara, marele artist Ovidiu Lipan Țăndărică a sosit pe...

La invitația USAMVB Timișoara, marele artist Ovidiu Lipan Țăndărică a sosit pe aeroportul Traian Vuia să susțină educația și cultura

DISTRIBUIȚI

La invitația Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara, marele artist Ovidiu Lipan Țăndărică a sosit în dimineața zilei de 7 iulie la Aeroportul Internațional Timișoara ”Traian Vuia”.

Aici a fost întâmpinat de staful USAMVB, în frunte cu rectorul Cosmin Popescu, studenți ai tuturor facultăților, precum și de către sportivii echipei de rugby SCM USAMVB Timișoara.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara, Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”  și  Ovidiu Lipan Țăndărică promovează educația în domeniul științelor vieții!

Prof. Cosmin Popescu a explicat: ”Suntem onorați și emoționați că am reușit ca împreună cu aeroportul Traian Vuia și cu susținerea unui mare roman și om de cultură Ovidiu Lipan Țăndărică să realizăm acest proiect important.

Prin tot ceea ce vrem să facem în aceste zile la Timișoara susținem cultura, sportul, arta și educația și excelența în educație. Vor fi două trei zile fierbinți și pline de evenimente, întâlniri importante la nivel de municipiu. Toate acestea pentru Timișoara, pentru județul Timiș, pentru România.

Studenții și echipa de rugby au realizat o regie extraordinară pentru a arăta că în viață există armonie și frumusețe printr-un flashmob pe esplanada aeroportului. O universitate a științelor vieții, așa cu este USAMVB Timișoara, susține viața, educația, arta sportul cultura tot ceea ce este important pentru om și oraș”.

La rândul său marele artist Țăndărică a spus: ”Sunt foarte încântat că mă aflu iarăși la Timișoara, sufletul și inima Banatului, unde am avut marea bucurie să trăiesc o parte din adolescență, în perioada anilor 74 -77. Timișoara este o mega a multiculturalității, un oraș deschis unde trăiesc în armonie românii cu maghiarii, germanii, bulgarii, italienii, cetățenii arabi sau rromi etc. Toate etniile trăiesc în bună înțelegere și formează un reactor atomic cultural, la Timișoara. Aici se întrepătrund culturile, aici există o unitate și o formă de a trăi în armonie.

Asta înseamnă să trăiești multicultural, să împărtășești sărbătorile celorlalte etnii și să participi cu drag la ele. Sperăm să rămânem într-un echilibru energetic continuu. În aceste zile, vom găsi o energie și entuziasm și forță de unitate care deja îmi dau un anumit fior. Mă bucur mult. Vom face și o vizită la ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului. Vom trecem în revistă partea culturală a Timișoarei cu teatrul maghiar, german și român. Există o emulație extraordinară aici. Sunteți extraordinari”.

Științele vieții și importanța lor în educația tinerilor, precum și implicarea constantă a principalilor actori din  mediul cultural și sportiv în susținerea unei educații de calitate constituie tematica de discuție abordată  de către rectorul USAMVB, prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu și Ovidiu Lipan Țăndărică, într-un asemenea eveniment organizat în parteneriat cu  Aeroportul Internațional Timișoara ”Traian Vuia”.

Echipa de rugby SCM – USAMVB Timișoara, un simbol al orașului Timișoara și al USAMVB ”Regele Mihai I al României” din Timișoara, a obținut victorii importante sub conducerea managerului Dan Borzaș, prin seriozitate, tenacitate dar și cu antrenamente grele și constante, câștigând anul acesta Cupa României!

Științele vieții și importanța lor în educația tinerilor, precum și implicarea constantă a principalilor actori din mediul cultural și sportiv în susținerea unei educații de calitate, constituie una dintre strategiile de dezvoltare ale USAMVB Timișoara.

Comentarii

comentarii