Acasă Actualitate La mulți ani binecuvântați ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului!

La mulți ani binecuvântați ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului!

2188
DISTRIBUIȚI

Misiunea monahului este a se dărui întru totul aproapelui, din iubirea ce-o poartă însuşi Tatăl pentru făptura umană.

Un astfel de monah, căruia nu-i place să fie primit în nicio vizită pastorală cu obişnuita cântare “Pe stăpânul nostrum, Doamne îl păzeşte!”, ci cu imnul Sfintei Treimi, este ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului. Mereu aplecat spre nevoile oamenilor, ÎPS Ioan este mai tot timpul pe drumuri: după ce rânduieşte la primele ceasuri activităţile administrative, pleacă în teritoriu. Pentru că mereu este chemat să ajute oameni fără adăpost, cu copii, familii sărace, să mai caute oameni cu suflet mare, care să ajute la ridicarea unor adăposturi pentru cei bolnavi şi neajutoraţi, rugăciuni pentru viaţa şi însănătoşirea celor care sunt prea devreme la pragul eternităţii. Iar mesageria de pe telefonul său este plină cu astfel de apeluri disperate. Bisericile, au şi ele nevoile lor, trebuie reparate, sfinţite, întreţinute, pentru că ele sunt casa credinţei creştine.

Nu are un program foarte clar stabilit, pentru că într-un drum spre o milostenie se iveşte şi mai rezolvă şi alte solicitări şi poate ajunge în celălalt capăt al judeţelor bănăţene.

Le face toate în taină. Nu ştim cât mult bine le-a făcut Mitropolitul Ioan bănăţenilor, pentru că ţine la vorba din biblie ”Să nu spui binele făcut” decât lui Dumnezeu şi oamenilor Lui.

Aniversările sale de naştere îi sunt amintite de către alţii, care-i fac urări. Pentru că celelalte sărbători onomastice, Crăciunul ori Sfintele Paşti, le petrece cu persoanele fără adăpost, cărora le duce zeci de porţii cu hrană, îmbrăcăminte şi încălţăminte noi, medicamente, asistenţă medical acordată de medici milostivi.

Dacă încerci să-i mulţumeşti pentru binele făcut, îţi spune că se grăbeşte şi pleacă în alte locuri, spre alte suflete care-l aşteaptă cu speranţă.

Smerenia sa se împleteşte cu delicateţea de a nu fi “ovaţionat”. Aşa se face că – o fi sau o întâmplare – Mitropolitul Ioan al Banatului apare ca fiind născut pe data de 16 noiembrie, deşi, într-un cu totul alt context, cu ani în urmă, ÎPS Ioan confirma că este născut în data de 14 noiembrie. Frumoasă zi, de praznic sufletesc, pentru că anunţă Începerea Postului Naşterii Domnului Hristos. 

La mulţi ani sănătoşi şi binecuvântaţi, ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului!

Comentarii

comentarii