Acasă Actualitate La mulţi ani, ÎPSS Ioan, Mitropolitul Banatului!

La mulţi ani, ÎPSS Ioan, Mitropolitul Banatului!

2343
DISTRIBUIȚI

“Cel care-l iubeşte pe tatăl său ori pe mama sa mai mult decât pe Mine, nu e vrednic de crucea mea”, ne spune Mântuitorul Hristos.

Pilda aceasta a îmbrăţişat-o de multă vreme Mitropolitul Ioan al Banatului, dăruindu-se întru totul lui Hristos, iar cea mai bună dovadă este iubirea sa faţă de semeni, mai ales în momentele grele prin care trec aceştia. Acum, traversăm o perioadă în care suferă întreaga societate, iar ÎPSS Ioan nu lipseşte din mijlocul oamenilor.

De când păstoreşte biserica ortodoxă bănăţeană, pe Mitropolitul Ioan îl găseşti rareori la reşedinţă, pentru că este mai tot timpul în căutarea celor necesare pentru spitale, fie că e vorba despre ventilatoare mecanice care ajută bolnavii cu coronavirus să respire, fie că este vorba de lenjerii, fie că este vorba de hrană pentru casele de bătrâni şi carantinaţi ori de oameni necăjiţi, de semeni care au tot felul de nevoi. Nu putem contabiliza faptele sale bune.

Pentru timişoreni, pentru bănăţeni, cuvântul dat de ÎPSS Ioan a devenit o semnătură care girează orice promisiune făcută, fiind un reper al compasiunii şi fermităţii, al blândeţii şi onoarei, al dragostei frăţeşti şi al inteligenţei, toate împletindu-se în sufletul Părintelui Mitropolit al Banatului, ÎPSS Ioan.

Mitropolitul Ioan este vrednic de toată recunoştinţa noastră.

Să ne trăiţi întru mulţi ani binecuvântaţi şi sănătoşi, ÎPS Voastră, Ioan Mitropolit al Banatului!

Comentarii

comentarii