Acasă Actualitate LA MULŢI ANI, TIMIŞOARA!

LA MULŢI ANI, TIMIŞOARA!

2268
DISTRIBUIȚI

Timişoara sărbătoreşte pe 3 august momentul în care trupele române conduse de colonelul Virgil Economu intrau în oraş, în anul 1919, şi se instaura administraţia în limba română, sub primul prefect român, dr. Aurel Cosma.

Este data la care Banatul a fost readus în graniţele României.

Momentul istoric trăit de Banat şi implicit de Timişoara, la 3 august 1919, a căpătat o semnificaţie aparte în anul 1999 când, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 217 a fost stabilită data de 3 august ca  fiind Ziua Timişoarei. De atunci, Primăria Municipiului Timişoara sărbătoreşte această zi prin programe artistice variate, dar şi printr-un ceremonial militar menit să cinstească memoria înaintaşilor noştri.

În acest an, manifestările au debutat de joi, cu multe concerte, spectacole pentru copii, vernisaje.

Luni, 3 august, de la ora 9.00, în Piaţa Petru Maior va avea loc depunerea de coroane, la monumentul comemorativ consacrat colonelului Virgil Economu, urmată, de la ora 10.30, în Piaţa Unirii, de Ceremonial militar-religios “101 ani de la intrarea trupelor române conduse de colonelul Virgil Economu şi instalarea administraţiei româneşti în Timişoara”. Seara va fi dedicată vernisajului expoziţiei “Ziua Timişoarei” a Asociaţiei “Romul Ladea”, premierii concursului de artă fotografică “Timişoara Vibes”, Festivalului devenit tradiţional în această zi, “Blues pentru Timişoara” şi concertelor de muzică clasică, jazz şi muzică ambientală.

La mulţi ani, Timişoara!

Comentarii

comentarii