Acasă Eveniment La opt luni de la asasinatul cu bombă de la Arad, anchetatorii...

La opt luni de la asasinatul cu bombă de la Arad, anchetatorii au doar ”foarte multe piste”

212
DISTRIBUIȚI

Au trecut opt luni de la asasinatul cu bombă din Arad, iar ancheta în acest caz nu avansează. O spune răspicat pentru prima dată ministrul de interne, într-un interviu exclusiv pentru Digi24. Dosarul, care se află la Parchetul General, dar în care lucrează și polițiști de la investigații criminale încă se bazează pe multe piste, spune Lucian Bode, care se așteaptă ca acest caz să fie lămurit cât mai repede.

În mai anul trecut, cazul omului de afaceri ucis într-un atentat cu bombă montată chiar în mașina personală cutremura opinia publică. Deși inițial anchetatorii anunțaseră chiar un cerc de suspecți, crima a rămas cu autor necunoscut.

Lucian Bode: “Mi-aș dori să nu bată pasul pe loc. Sunt foarte multe piste pe care înțeleg că procurorul le analizează și cere informații și din țară și din afară țării și ei vor decide când le vor face publice. Dacă ar fi una singură ne-am duce pe ea și am anunța rezultatul. Trebuie să învățăm din greșeli, să le corectăm, să pregătim mult mai bine fiecare acțiune în care suntem implicați. Ne dorim ca situații precum cea de la Arad să fie clarificată. Acolo avem un dosar în lucru, gestionat de Parchet, procurorul suveran în această situație”.

Ioan Crişan a murit în 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi arată că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer.

Două zile mai târziu, în 31 mai, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare.

Anchetatorii au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul din automobilul omului de afaceri.

Anchetatorii iau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă. Oamenii legii așteaptă și finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a-și da seama ce fel de explozibil a fost folosit.

Pentru a-l prinde pe cel care a pus la cale asasinatul, polițiștii colaborează cu anchetatori din alte state europene, deoarece comanda este posibil să fi venit din afara României.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii