Acasă Actualitate La Săcălaz, istoria se repetă! Un cetățean și-a deversat fosa septică pe...

La Săcălaz, istoria se repetă! Un cetățean și-a deversat fosa septică pe stradă! ”Imaginea este oribilă…!”

DISTRIBUIȚI

În Săcălaz, istoria se repetă! Luni, 9 ianuarie, locuitorii de pe strada Trandafirilor s-au plâns că cineva și-a deversat fosa septică chiar pe șanțul pluvial, din fața caselor! ”Imaginea este oribilă și pute înfiorător…!”

Amintim că, și în aprilie 2022, cetățenii care locuiesc pe această stradă au prezentat fotografii care dovedeau aceleași lucru. ”Imaginea este oribilă și pute înfiorător…! E inadmisibil ca o persoană care se consideră civilizată și locuiește într-o casă frumoasă, așa cum sunt casele în Săcălaz, să își deverseze fosa septică în drum. Noi nu acceptăm așa ceva”, a mărturisit doamna care a făcut poza.

Ce spune Primăria Săcălaz?

Viceprimarul Adrian Baboi ne-a transmis următoarele: ”Vă mulțumesc pentru sesizare. Regret că se întâmplă astfel de lucruri și înțeleg disconfortul creat. În zonă nu a fost încă pusă în funcțiune rețeaua de canalizare, rețeaua aflată în curs de execuție. În mod cert, acest lucru nu se va mai întâmpla după ce canalizarea va deveni funcțională. Vom face totuși demersurile necesare și, în limitele prevăzute de lege, vom interveni ca astfel de situații neplăcute să nu se mai întâmple. Vă mulțumesc încă o dată pentru sesizarea dvs! Vă asigur că, personal, mă voi deplasa la fața locului pentru a evita ca astfel de situații să se mai întâmple și pe viitor”.

Garda de Mediu Timiș atenționează că asemenea fapte se pedepsesc cu amenzii cuprinse între 25.000 – 30.000 de lei, conform legii nr. 107 din 1996. Mai mult, legea nr. 241 din 2006 impune ca un cetețean  care a deversat mizeria pe canalul localității avea obligația să se racordeze la serviciul de canalizare, altfel, este contravenție și se aplică amenzi cuprinse, între 2.000 – 4.000 lei.

Comentarii

comentarii