Acasă Actualitate La Timișoara, continuă conferințele ”Vocea femeii în comunitate”

La Timișoara, continuă conferințele ”Vocea femeii în comunitate”

DISTRIBUIȚI

La inițiativa doamnei doctor Anda Pescariu, medic primar cardiolog, președinta Asociației ”Vocea femeii în comunitate”, continuă, la Timișoara, seria conferințelor sub genericul de mai sus, dar cu tema: ”Curajul de a trăi cu sens”. La sfârșitul săptămânii a avut loc, la Hotel Atlas, un schimb de idei, configurat pe o platformă inteligentă, ce propune programul de informare pe domenii medicale, dar nu numai, pentru o apropiere mai bună între specialiști și beneficiari (pacienți, persoane care doresc să-și crească nivelul de informare direct de la aceștia), toate, sub genericul umanității și a dorinței de a fi aproape de om. Câteva dintre temele dezbătute, după prezentări excepționale, susținute de femei – specialiste în domenii vitale, s-a deschis ” ușa curiozității” (nu doar feminine) pentru o viitoare conferință.

Ce teme au fost? Despre menopauză, o temă ce era tabu în urmă cu mai mulți ani. Doamna doctor Marilena Pirtea, specialist ginecolog, o persoană caldă, cu o pregătire profesională temeinică, a făcut o demonstrație despre normalitatea pe care lumea ar putea-o ignora.

 Doctor Adela Ferician, specialist urolog (în cadrul Clinicilor Medicis) a vorbit despre incontinența urinară la orice vârstă, cu un ton pedagogic excepțional, cu un tip de atitudine non-didacticistă, dar extrem de bine dirijată spre comunicarea sinceră.

De ce morți subite la tineri, prin stop cardiac? Prezentarea doamnei dr. Alina Negru despre tipurile de afecțiuni ascunse ale inimii, despre riscul sportului de performanță, fără investigații cardiologice anterioare incidentelor (dar și accidentelor) cardiace, au pus audiența în balanța cunoașterii. De multe ori suntem șocați de anumite stări de sănătate, mai ales la tineri, dar nu știm nimic despre mesajul genetic al persoanei.

Daria Stoinel, economistă, a arătat noutățile despre e Factura, o temă actuală în relația firmelor cu ANAF.

Cristina Leu, specialistă în sistemul de salarizare, a realizat o prezentare complexă despre secretele pachetului salarial. Despre cum poate fi construită relația între angajator și angajat, pe logica unui pachet salarial ce-i va fi benefic fiecăruia dintre cei doi.

Anca Stârcescu, specialist HR, a vorbit despre descoperirea fiecăruia dintre noi, chiar și în momente dificile, despre cum ne putem regăsi resursele interioare pentru a nu pierde optimismul, în orice situație.

Creatoare de modă, Alina Lățan Samaras, a destins frunțile cu prezentarea tipurile de coduri vestimentare și nevoia de a le cunoaște. De la elegant la ridicol, ar putea fi un singur pas, dacă nu le-am cunoaște…

Despre comunicarea cu pacientul: reguli propuse de manual, dar și deprinderile de comunicare interumană, calitatea comunicării interumane, vectorii unei comunicări armonioase, ca șansă de susținere a pacientului, a vorbit Lia Lucia Epure.

Comentarii

comentarii