Acasă Actualitate La Timișoara se deschide o nouă galerie de artă

La Timișoara se deschide o nouă galerie de artă

DISTRIBUIȚI

Cu o investiție în valoare de 1,3 milioane de lei, asigurată de Consiliul Județean, la Timișoara se deschide, din octombrie, o nouă galerie de artă. Aceasta va fi în plin centrul orașului, pe strada Emanoil Ungureanu, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Noul spațiu a fost obținut în urma schimbării acoperișului clădirii, podul fiind renovat și transformat într-un spațiu luminos și primitor pentru expoziții, cu o suprafață desfășurată de 1.400 de metri.

Restaurarea s-a făcut cu prezervarea elementelor arhitectonice, impusă de către Direcţia pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Naţional a Judeţului Timiş, clădirea fiind una istorică, încadrată ca monument de tip A.

A fost schimbat acoperișul prin decopertare totală, s-a pus folie împotriva infiltrațiilor de apă și rigips, s-au înlocuit lăteții, bârnele, coamele și țigla. Totul este nou și s-au păstrat doar elementele de structură.

Lucrările la Galeria POD a CECART au costat 1,3 milioane de lei fără TVA și s-au desfășurat pe parcursul a zece luni, din septembrie 2022 până în iulie 2023, cu fonduri din bugetul consiliului județean.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este o instituție finanțată integral de Consiliul Județean Timiș.

Mansarda va fi accesibilă de luna viitoare pentru mai multe tipuri de activități culturale. Inaugurarea va avea loc în data de 25 octombrie cu expoziția „Opus 25”, o colecție de lucrări aparținând artistei Linda Saskia Menczel.

Comentarii

comentarii