Acasă Eveniment La Vama Nădlac, 12 cetățeni străini au fost depistați ascunși într-un TIR...

La Vama Nădlac, 12 cetățeni străini au fost depistați ascunși într-un TIR turcesc

416
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara,  au descoperit doisprezece cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din România ascunși în interiorul remorcii unui automarfar, condus de un cetăţean turc.

În data de 03.05.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc în vârstă de 46 de ani, la volanul unui automarfar marca Renault, înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoțire, piese metalice cu destinaţia Polonia. În urma analizei de risc specifice, cu sprijinul colegilor de la I.T.P.F. Timişoara, poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. În interiorul compartimentului marfă al automarfarului  au fost descoperite ascunse  douăsprezece persoane, dintre care zece adulţi, opt bărbaţi şi două femei şi doi minori. În urma verificărilor preliminare s-a stabilit că grupul este format din zece cetăţeni irakieni şi doi cetățeni turci, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, iar minorii fiind în vârstă de 3, respectiv 4 ani. Aceştia erau solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autocamionului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun. Reamintim că la începutul săptămânii, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare conduse de un cetăţean turc, 16 cetăţeni din Afganistan, Irak şi Siria care au încercat să iasă ilegal din România.

Comentarii

comentarii