Acasă Actualitate Liberalii îi acuză pe Fritz și pe „locotenentul” Freddy Simonis de „confuzie”

Liberalii îi acuză pe Fritz și pe „locotenentul” Freddy Simonis de „confuzie”

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții PNL Timiș au transmis joi, 16 iunie, un comunicat de presă în care acuză administrația locală a Timișoarei, în frunte cu primarul Dominic Fritz, că nu a dorit colaborarea cu cea județeană în vederea succesului programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. În opinia liberalilor, Fritz are și un „locotenent”: deputatul PSD Alfred Simonis.

„Constatăm cu tristețe că USR și PSD, prin reacțiile lor publice, perseverează în demersul de confiscare a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. PNL Timiș face un apel la toți cei implicați în acest proiect să revină la normalitate și să lase disputele politice pentru anii viitori. Este momentul că administrația locala și județeană să pună împreună umărul la reușita acestui proiect”, transmite PNL Timiș.

Liberalii mai spun că, recent, Fritz l-a acuzat pe nedrept pe Alin Nica de „blocarea” modificării Ordonanței 42/2019. De vină pentru blocaj este, de fapt, Simonis. În comunicatul de presă liberal, singura partea asumată de vreo persoană este declarația lui Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și președinte al PNL Timiș. În ideea întregului text al comunicatului, și Nica spune că nu ar trebui acordată prea mare atenție declarațiilor celor de la USR și PSD.

Iată și restul comunicatului:

„Acest demers al PNL Timiș vine în ciuda faptului că primarul Fritz, ajutat de «locotenentul» său Freddy Simonis, au lansat în spațiul public informații mincinoase pentru a acoperi amatorismul și lipsa de experiență în administrație. Zilele trecute, primarul Fritz urla ca din gură de șarpe că președintele PNL Timiș blochează la Guvern Ordonanța prin care sunt împărțiți banii de la Ministerul Culturii pentru acest proiect. Primarul Zerou se credea probabil la Radio Erevan pentru că fumigena pe care a lansat-o în spațiul public avea o doză de adevăr, dar nu legat de PNL Timiș. Cel care blocase Ordonanța era chiar deputatul PSD Freddy Simonis, fapt recunoscut ulterior de acesta într-o declarație publică.

Credem că, de fapt, supărarea celor doi se îndreaptă spre președintele PNL Timiș, Alin Nica, pentru că și-au dat seama că el este singurul care a făcut pași concreți pentru buna desfășurare a proiectului și, mai mult, și-a oferit și sprijinul pentru deblocarea situației grave în care amatorii de la USR au dus acest proiect extrem de important pentru Timișoara și județul Timiș.

«Domnul Simonis ar trebui să învețe că, în activitatea profesională, și într-un mandat acordat de cetățeni de bună credință, există bucurii mai mari decât calomnierea adversarilor politici. Înțeleg că pare greu de crezut pentru el, însă la proiectele mari, se lucrează constructiv, pe rezultate, nu pe combinații. În ceea ce îl privește pe domnul Fritz, văzându-l în așa strânsă colaborare cu PSD-ul, mărturisesc că mă îngrijorează problemele pe care le are la coloana vertebrală administrativă. Mă întreb cum îi poate privi în ochi pe membrii și simpatizanții USR? A uitat și de penali, a uitat și de ciuma roșie și de jurămintele anti-pesediste făcute în fața electoratului USR?», transmite Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Acuzațiile deputatului PSD, cum că banii de la Guvern ar urma să fie deturnați în afara proiectului, nu merită atenția nimănui pentru că dincolo de comicul situației putem bănui că cel care le-a verbalizat ar putea fi sub influența anumitor substanțe halucinogene.

În acest context, PNL Timiș propune un armistițiu politic pe tema Timișoara Capitală Europeană a Culturii și invită liderii politici și administrativi ai USR să se alăture acestui demers. PSD Timiș poate asista de pe margine pentru că nu este implicat direct, iar liderii acestui partid sunt cu totul străini de cultură și nu vor reuși să înțeleagă mare lucru din acest proiect”.

Comentarii

comentarii