Acasă Eveniment Liderii clanului Căldăraș, arestați de carabinierii din Italia după o reglare de...

Liderii clanului Căldăraș, arestați de carabinierii din Italia după o reglare de conturi în plină stradă

1779
DISTRIBUIȚI

Liderii clanului Caldaras, Ioan Popescu, zis Turculit si tatal sau Caldaras Ioan Titus, zis Ghita, se afla in arest dupa o rafuiala in fata unui centru comercial din Bassano. Ziarele italiene sustin ca cei doi lugojeni au fost retinuti si mai apoi arestati dupa ce ar fi solicitat o taxa de protectie de aproximativ 160.000 de euro de la membrii unei alte familii de romi. Cei din clanul Caldaras si-au urmarit rivalii cu masinile si, dupa ce i-au blocat in trafic, i-au atacat cu arme albe, mai noteaza jurnalistii italieni.

Dusi la audieri, cei doi au sustinut ca au decis sa isi infrunte adversarii, sub privirile a zeci de italieni stupefiati, dupa ce la randul lor ar fi fost atacati. Carabinierii italieni precizeaza ca intreaga reglare de conturi ar fi fost pusa foarte bine la punct, in conditiile in care, imediat dupa atac, Ghita si fiul sau si-au schimbat imbracamintea pentru a nu fi recunoscuti.

Ancheta este in plina desfasurare la Vicenza. Ioan Popescu si Caldaras Ioan Titus s-au aflat in ultimii ani in centrul atentiei la Lugoj dupa ce au provocat o serie de scandaluri.

Cel mai interesant episod a fost acela in care politistii au oprit o coloana de masini iar Turculit i s-a adresat sefului Politiei Lugoj cu apelativul “Bai, Mihai”. Turculit i-a cerut aceluiasi politist sa ii dea drumul fiului sau, iar peste cateva momente politistul s-a conformat. Desi era filmat, Turculit injura si ameninta pe aproape toata lumea insa nimeni nu a luat nicio masura, macar pecuniara, impotriva lui.

Nu la fel s-a intamplat atunci cand Turculit a postat pe o retea de socializare o filmare in care aducea acuze grave prim-procurorului Dan Cristian Tatar si fiului acestuia. Dupa aparitia filmarii, Ioan Popescu a primit nu mai putin de trei amenzi si a sters postarea, ba chiar si-a cerut scuze public magistratului.

Sursa: lugoinfo.ro

Comentarii

comentarii