Acasă Actualitate Şeful Poliţiei din Deta a demisionat în urma scandalului în care au...

Şeful Poliţiei din Deta a demisionat în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului

DISTRIBUIȚI

UPDATEŞeful Poliţiei Române: Activitatea Poliţiei Deta nu este una la standardele pe care eu le pretind

Funcţia de şef al Poliţiei Deta va fi preluată de inspectorul principal Daniel Disagă, care până în prezent ocupa funcţia de şef al Biroului Poliţiei Rurale din cadrul Poliţiei Timişoara

Şeful Poliţiei din Deta a demisionat în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului

Şeful Poliţiei din Deta, Viorel Goloşie, în cazul căruia a fost începută cercetarea prealabilă în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat din funcţie. Demisia i-a fost acceptată, el urmând să-şi desfăşoare activitatea într-o funcţie de execuţie, a declarat Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Şeful Poliţiei Deta, al Compartimentului Ordine Publică şi trei poliţişti, cercetaţi prealabil

Şeful Poliţiei din Deta ar fi trebuit să fie cu demisia semnată, în contextul în care el a fost cel care a sunat la 112 pentru a sesiza scandalul în care au fost implicaţi fiii primarului din localitate, însă nu a intervenit pe moment, a declarat luni şeful Poliţiei Române, Liviu Popa. Liviu Popa a spus că a venit la Timiş pentru a face o anchetă şi a stabili cum s-a desfăşurat activitatea poliţiştilor în cazul scandalului din Deta, în care sunt cercetaţi fiii primarului din localitate şi alte trei persoane.

 

Fiul primarului din Deta a înjunghiat trei persoane 

 

 Şeful Poliţiei Române a precizat că şi-a întrerupt concediul pentru a veni în judeţul Timiş şi a asigurat că va avea toată fermitatea în desfăşurarea anchetei. Întrebat cum descrie atitudinea şefului Poliţiei din Deta, care a sunat la 112 pentru a sesiza incidentul în care au fost implicaţi fiii primarului Petru Roman, însă nu a intervenit personal, Liviu Popa a spus că acesta trebuia să fie deja cu demisia semnată. El a precizat că acesta va fi cercetat prealabil, după care judecat în faţa oficialilor IGPR, iar la finalul anchetei se va lua o decizie în legătură cu situaţia lui. Întrebat ce părere are despre faptul că un echipaj de poliţie se afla chiar în apropierea locului în care s-a petrecut incidentul, însă ofiţerii au susţinut ulterior că nu au avut timp să intervină, Liviu Popa a spus că dacă acest lucru este adevărat, este halucinant că aceştia nu au făcut nimic. Şeful IGPR a subliniat că se află la Deta tocmai pentru a clarifica aceste aspecte şi că va avea o singură discuţie cu şeful poliţiei din localitate, după care membrii echipei de control a IPJ Timiş vor desfăşura cercetarea prealabilă. Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, luni, că a dispus o anchetă la Deta, unde se află şi Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, fiind vizată cauza în care fiii primarului din localitate şi alte trei persoane sunt cercetaţi în urma scandalului în care trei persoane au fost tăiate cu o sabie. Sesizarea la 112 în legătură cu scandalul din Deta a fost făcută de şeful Poliţiei locale, potrivit ofiţerului care a preluat apelul. Conform martorilor, la faţa locului, în momentul conflictului, se aflau mai mulţi poliţişti, care însă nu au intervenit şi i-au lăsat pe agresori să plece. Martorii mai spun că fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, avea o sabie, iar fratele său, Călin, un cuţit şi că cei doi fac parte dintr-o grupare care provoacă scandaluri în oraş. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, declara că, în momentul izbucnirii scandalului, o patrulă a Poliţiei Deta se afla la 50 de metri de locul incidentului şi a intervenit imediat, însă grupul agresorilor, care era format din patru persoane, a fugit.

Mezdrea preciza că la Deta s-a deplasat o comisie de control a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş care va stabili dacă poliţiştii au intervenit sau nu pentru aplanarea conflictului izbucnit pe terasa din centrul oraşului. Poliţia Română preciza, duminică, într-un comunicat de presă, că în momentul producerii conflictului din Deta, soldat cu înjunghierea a trei persoane, nu se aflau poliţişti, aceştia erau angrenaţi într-o acţiune în zonă, ei intervenind ulterior pentru aplanarea scandalului şi căutarea suspecţilor.
 
UPDATE: Şeful Poliţiei Deta, al Compartimentului Ordine Publică şi trei poliţişti, cercetaţi prealabil
 
Şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Liviu Popa, şeful Poliţiei Române. "A fost începută cercetarea prealababilă a şefului Poliţiei Deta (n.r. – Viorel Goloşie), a şefului Compartimentului de Ordine Publică şi a trei lucrători de Politie care ar fi fost în zonă când a avut loc scandalul. Urmează să vedem dacă se va extinde cercetarea prealabilă şi asupra altor polţişti", a afirmat şefului IGPR. Popa a spus că şeful Poliţiei din Deta ar fi trebuit să-şi prezinte demisia. "Am discutat şi cu inspectorul şef care a confirmat că de-a lungul ultimelor luni i-a cerut, în repetate rânduri, şefului Poliţiei Deta să demisioneze", a adăugat Popa. La rândul său, şeful IPJ Timiş, Gheorghe Popescu, a spus că a constatat că la Deta nu este "o situaţie corespunzătoare în ceea ce priveşte siguranţa cetăţeanului" şi că, în acest context, a dispus un control de fond privind un presupus trafic de ţigări, în lunile octombrie – noiembrie 2010, rezultat cu mustrare scrisă şi sancţiuni disciplinare la adresa unor poliţişti. El a adăugat că a dispus, totodată, ca respectivii să fie supravegheaţi de ofiţeri de la Investigaţii Criminale. "În şase luni, şeful Poliţiei Deta nu a primit niciun cetăţean în audienţă, ceea ce nu este normal având în vedere că suntem în slujba cetăţeanului", a mai spus Gheorghe Popescu, care a subliniat că i-a cerut demisia de mai multe ori şefului Poliţiei din Deta. În acest context, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a subliniat că, în opinia sa, imaginea Poliţiei Române nu trebuie să fie "umbrită" şi "asimilată" celor întâmplate la Deta. Liviu Popa a reamintit că fraţii Roman au fost trimişi în judecată în mai multe dosare, care "nu sunt însă cu infracţiuni foarte grave", ci este vorba despre cercetări în cazul unor plângeri prealabile.
"Conform legislaţiei actuale române, la retragerea plângerii prealabile infractorul este exonerat de răspunderea penală", a mai spus Popa, adăugând că până la ora actuală, nu se poate spune despre cei doi fraţi că sunt membri ai unei grupări de crimă organizată sau care să fie în atenţia Poliţiei naţionale. "De la Deta nu am avut informaţii privind existenţa vreunei grupări infracţionale organizate (…). Până în acest moment, informaţiile privind prezenţa poliţiştilor la locul incidentului sunt contradictorii – unele spun că poliţiştii au fost de faţă, altele că au intervenit ulterior", a conchis Popa. 
În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi. Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta. Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, starea lor fiind stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat. În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Ofiţerul de serviciu al Poliţiei Judeţene Timiş în noapte de sâmbătă spre duminică, Doinel Malcoci, a declarat corespondentului MEDIAFAX că şeful Poliţiei Deta a sunat la dispecerat şi a solicitat intervenţia forţelor speciale. "Eu eram de serviciu în momentul în care şeful Poliţiei Deta a sunat în dispecerat. El a sunat pe numărul ofiţerului de serviciu, nu pe 112, şi a solicitat ajutorul forţelor speciale. Apelul a fost preluat de colegul meu, care m-a anunţat imediat. În acel moment noi am demarat procedura, am trimis echipaje de intervenţie rapidă şi am anunţat incidentul la Bucureşti", a spus Malcoci. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus, duminică, preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta a cauzei în care sunt cercetaţi fiii primarului din Deta, Bogdan Daniel şi Călin Roman, precum şi Radu Gherghe, Daniel Vasile Bârzan şi Valentin Pavel Strâmtu, se arată într-un comunicat de luni al Parchetului instanţei supreme. Cei cinci sunt acuzaţi de trei infracţiuni de loviri sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, respectiv "portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a unor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire". Cauza este instrumentată de procurorii Secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.
Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, că nu crede că primarul din Deta, Petru Roman (PDL), ar trebui să se suspende din funcţie până la finalizarea anchetei în cazul scandalului în care sunt implicaţi fiii acestuia.Primarul din Deta, Petru Roman (PDL), a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că ambii săi copii au avut "probleme cu dosare penale", iar Bogdan Roman, fiul cel mare, era cunoscut ca fiind o fire mai violentă şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi vor trebui să răspundă pentru faptele lor.
"Bogdan este mai violent, Călin mai liniştit, ambii au avut probleme cu dosare penale. Un astfel de eveniment îmi afectează şi mie imaginea, ca persoană, şi afectează şi imaginea partidului, deşi un om la 32 de ani răspunde pentru faptele sale. Îmi cer scuze faţă de cetăţenii acestui oraş, dar în acelaşi timp mă consider şi o victimă a acestui scandal. Pentru că nu era cazul să mi se întâmple acest lucru, când nici eu şi nici partidul nu suntem vinovaţi", a spus Roman. De asemenea, primarul a declarat că doreşte ca ancheta în acest caz să fie supervizată de Poliţia Judeţeană sau de Poliţia Română, pentru a nu se considera că există ingerinţe ale politicului.
 
Şeful Poliţiei Române: Activitatea Poliţiei Deta nu este una la standardele pe care eu le pretind
 
Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, afirmă că activitatea Poliţiei Deta nu este una la "standardele" pe care le pretinde şi că a fost o gafă din partea fostului şef al acestui post de Poliţie Viorel Goloşie să declare că nu a avut benzină să-i urmărească pe agresori. "Activitatea Poliţiei Deta nu este una la standardele pe care eu le pretind. El (Viorel Goloşie – n.r.) şi-a înaintat demisia, iar eu am acceptat-o. A fost o gafă din partea lui să spună că nu avea benzină, ţine de responsabilitatea unui şef să se organizeze, cu siguranţă ar fi primit dacă ar fi cerut", a declarat, luni seară, la Deta, Liviu Popa, transmite corespondentul MEDIAFAX. La rândul său, fostul şef al Poliţiei Deta Viorel Goloşie a afirmat că îşi menţine declaraţiile înregistrate de o cameră ascunsă, în care spunea că nu a avut destulă benzină să îi urmărească pe agresorii de pe terasa situată în centrul oraşului. "Dacă am declarat că nu am avut benzină, probabil că aşa a fost. Îmi respect prea mult şefii ca să mai fac comentarii pe acest subiect, dar nu am foarte multe lucruri să îmi reproşez. Am demisionat, eu consider că mi-am făcut datoria. Am demisionat din respect pentru colegii mei, îmi voi face datoria în continuare în funcţia în care voi fi repartizat", a spus Goloşie.
 Pe de altă parte, şeful Poliţiei Române a afirmat că, în total, în acest caz s-au făcut trei percheziţii domiciliare, fiind ridicate de anchetatori mai multe arme albe care vor fi expertizate. "Au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, au fost găsite mai multe arme albe, rămâne să stabilim dacă au fost folosite sau nu în altercaţie. Nu am putut obţine mandat de percheziţie pentru locuinţa primarului, pentru că nu am putut demonstra, într-un fel sau altul, că a fost implicat în scandal", a adăugat Liviu Popa.
 Şeful Poliţiei din Deta, Viorel Goloşie, în cazul căruia a fost începută cercetarea prealabilă în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat din funcţie, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX ministrul de Interne, Traian Igaş. Potrivit şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, cercetarea prealabilă în cazul şefului Poliţiei din Deta, Viorel Goloşie, va continua, chiar dacă acesta şi-a dat demisia din funcţie.
 
Funcţia de şef al Poliţiei Deta va fi preluată de inspectorul principal Daniel Disagă, care până în prezent ocupa funcţia de şef al Biroului Poliţiei Rurale din cadrul Poliţiei Timişoara.
 

Comentarii

comentarii