Acasă Economic 9,2 milioane de lei pentru finanţarea implementării celor mai bune planuri de...

9,2 milioane de lei pentru finanţarea implementării celor mai bune planuri de afaceri

DISTRIBUIȚI

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii și Cooperație Timişoara a început înscrierile în cadrul etapei a II-a (finanțarea implementării celor mai bune planuri de afaceri prin alocație financiară nerambursabilă în limita bugetului alocat) în cadrul Programului pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finantare – START. Înscrierea va fi activă pe site-ul www.aippimm.ro începând cu data de 26 iulie 2011, ora 10.00. 

Obiectivul programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi, mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale celor existente, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorilor în scopul implicării acestora în structuri economice private. Pentru etapa a II-a a programului s-a alocat suma de 9.200.000 lei destinată finanţarii implementării celor mai bune planuri de afaceri prin alocaţie financiară nerambursabilă. Această etapă este destinată doar societăților comerciale care sunt organizate în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale cu modificările şi completările ulterioare sau în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 6/2011. Prin Program se finanţează în etapa a II-a implementarea celor mai bune Planuri de Afaceri în următoarele condiţii: Schema de finanţare cu credit bancar – alocaţie financiară nerambursabilă de maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar, credit bancar de minim 30% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 50.000 lei/beneficiar, acordat de către instituţia de credit parteneră (instituţia de credit parteneră poate acorda finanţare şi pentru cheltuielile neeligibile aferente proiectului dar în afara programului); Schema de finanţare fără credit bancar – alocaţie financiară nerambursabilă de maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar, contribuţie proprie de minim 30% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

Obiectul finanţării trebuie să se încadreze în una sau mai multe din categoriile eligibile: echipamente tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru – inclusiv software-ul aferent; aparate şi instalaţii de măsură, control şi reglare; mijloace de transport necesare desfăşurării activităţii/activităţilor pe care s-a accesat programul; licenţe, brevete, mărci, francize, etichetare ecologică, software; achiziţionarea de echipamente IT; achiziţionarea de spaţii de lucru, spaţii de producţie şi spaţii pentru prestări servicii şi comerţ (clădiri, hale de producţie, spaţii amenajate pentru activităţi de prestări servicii şi comerţ, inclusiv din elemente prefabricate). Activele din cadrul acestei categorii nu trebuie să aibă destinaţie locativă; achiziţionarea de bunuri prevăzute la subgrupele 3.1 mobilier, 3.2 Aparatură birotică şi 3.3 sisteme de protecţie a valorilor umane şi materiale, conform H.G. nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, cu completarile şi modificările ulterioare; realizarea unui site pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate. Se consideră cheltuială eligibilă şi taxa de achiziţionare a domeniului Internet, precum şi achiziţionarea softului pentru comerţul on-line; achiziţionarea de instalaţii/echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare; promovarea on-line a activităţilor societăţii comerciale, elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a activităţilor desfăşurate de societate, pe suport hârtie şi pe suport electronic (nu mai mult de 15% din valoarea cheltuielilor eligibile); consultanţă pentru întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii finanţării în cadrul prezentului program (nu mai mult de 10% din valoarea cheltuielilor eligibile).

Comentarii

comentarii