Acasă Administraţie Locatarii din Piaţa Victoriei nr. 6 scapă de supraimpozitarea “pe paragină”, în...

Locatarii din Piaţa Victoriei nr. 6 scapă de supraimpozitarea “pe paragină”, în urma unui vot ”după propria conştiinţă” în Consiliul Local Timișoara

2039
DISTRIBUIȚI

O situaţie ciudată a fost îndelung discutată/dezbătută în şedinţa de consiliu local Timişoara, care a avut loc miercuri. Este vorba despre proiectul care prevedea aplicarea suprataxei de impozitare pentru neîntreţinerea imobilului din Piaţa Victoriei/Operei nr. 6. Numai că de la data înaintării proiectului, lucrurile s-au schimbat, în sensul că proprietarii au schimbat deja acoperişul şi au cerut şi obţinut recent avizul de construcţie de la primărie, pentru a se ocupa şi de refacerea faţadei.

În timp ce primarul Nicolae Robu a intervenit, spunând că ar fi profund nedrept să fie sancţionaţi tocmai cei care au început să-şi renoveze clădirea, în timp ce un consilier ALDE (Laura Chindriş) şi un independent (Adrian Orza) susţineau aplicarea “principiului”, adică amendarea celor care au investit deja zeci de mii de euro şi urmează restul.

“Chiar sunt primii care s-au mişcat, au pus acoperişul şi urează clădirea în renovare. Trebuie să dăm un exemplu, să încurajăm astfel de iniţiative. Dacă aşa stau lucrurile, cred că oamenii au avut dreptate (că au contestat HCL prin care urma să li se aplice supraimpozitarea, n.r.) şi să retragem, să anulăm acea HCL”, a spus primarul.

Adrian Orza a avut mari nelămuriri, dar viceprimarul Dan Diaconu a atras atenţia că “nu poţi să nu vezi că s-au învestit zeci de mii de euro (peste 60 de mii de euro) pentru acoperiş”.

În decembrie 2018, când a fost iniţiată HCL pentru sancţionare, cei din imobilul amintit nu aveau emisă autorizaţia de construcţie, dar acum o au.

Adrian Orza a răbufnit licenţios şi a exclamat “Trebuia scos dracului (proiectul, n.r.)!”, iar colega sa de alături, Laura Chindriş, i-a sărit în apărare, susţinând că “asta arată că nu se lucrează în comisii”.

Nicolae Robu a cerut vot după propria conştiinţă, pentru că “dincolo de vorbele unora care au în spate falimentări de firme sau bani de ici de colo”, nu dovedesc nimic prin fapte.

Proiectul a trecut lejer, cu 18 voturi împotriva sancţionării blocatarilor din imobilul Piaţa Victoriei nr. 6.

“Nu pune nimeni presiune pe nimeni. Trebuie să transmitem un mesaj explicit: timişoreni, care aţi primit notificarea de supraimpozitare, veniţi urgent pentru avizele de construcţie! Noi nu vrem să vă luăm banii la buget, dar trebuie să începeţi să vă renovaţi faţadele”, a conchis Nicolae Robu.

UPDATE:

Atitudinea consilierului Adrian Orza a fost greșit interpretată de primarul Nicolae Robu. În loc să ia act de neregulile din departamentele primăriei, Robu a lăsat să se înțeleagă faptul că Orza ar fi împotriva anulării supraimpozitării.

”Eu am votat în favoarea locatarilor. Printre cele 18 voturi este și votul meu. În tot ceea ce am spus nu i-am certate pe locatari, ci modul de lucru din Primăria Timișoara. Pentru că nu e normal, ca procedura, ca în timpul ședinței, fără acte care să însoțească un proiect de hotărâre, o decizie să se ia fiindcă un angajat al primarului (Cătălin Iapă, n.r.) îi șoptește acestuia la ureche că situația e alta decât cea din proiect. Documentația a fost depusă de o luna, după cum aflasem la insistentele mele, iar aparatul primăriei a omis să producă documente pentru ședința de consiliu, deși avusese 30 de zile la dispoziție. Acest haos l-am criticat. Pentru că nu se întâmpla prima dată!”, ne-a declarat Adrian Orza.

Comentarii

comentarii