Acasă Sănătate Locuitorii Timișoarei – predispuși la boli inflamatorii intestinale. Unde puteți cere ajutor...

Locuitorii Timișoarei – predispuși la boli inflamatorii intestinale. Unde puteți cere ajutor de specialitate

1428
DISTRIBUIȚI

Bolile inflamatorii intestinale afectează timișorenii și locuitorii din zona de Vest a României. Aceștia sunt predispuși la aceste boli, spun specialiștii, din cauza stilului de viață.

„Viteza occidentalizării stilului de viaţă duce la o prevalenţă crescută a bolilor inflamatorii intestinale. Timişoara este o zonă foarte fragilă pentru noi. La nivelul evaluării pe care am făcut-o la nivelul întregii ţări am constatat că zona Timişoara, cu un stil de viaţă mai occidentalizat decât în alte zone ale ţării, boala Crohn este mult mai frecventă. De aceea, aveam nevoie foarte mare, în Timişoara, pe experienţa deja acumulată de conferenţiarul Adrian Goldiş şi de colaboratorii lui, de a constitui un nucleu care să coaguleze cazurile grave, cazurile dificile. Fast-food, băuturi carbogazoase, din acestea îndulcite puternic, sedentarism, acestea sunt elementele care, din păcate, ne afectează, şi părerea noastră este că dacă noi revenim mai târziu la stilul de viaţă românesc, tradițional, cu alimentele tradiţionale româneşti, nu reuşim să întoarcem înapoi microbiota intestinală. Intestinul omului conţine sute de mii, miliarde de microbiote. În momentul în care ai introdus un dezechilibru în această microbiotă nu mai poate fi întoarsă”, a spus doctorul Mircea Diculescu,  preşedintele fondator al Clubului Român pentru Boala Crohn şi Colită Ulcerativă (RCCC).

La Timișoara a fost deschis vineri Centrul dedicat Pacienţilor cu Boli Inflamatorii Intestinale.

Bolile inflamatorii intestinale se caracterizează prin diaree cronică, scaune cu sânge, mucus și puroi (între 3-4 și peste 20/zi), apărute atât ziua cât și noaptea, dureri abdominale, febră, pierderea apetitului, scădere în greutate. Printre acestea este și boala Crohn, o afecțiune inflamatorie intestinală care determină inflamația și ulcerația tractului digestiv.

Centrul dedicat Pacienţilor cu Boli Inflamatorii Intestinale Timişoara, unde pacienții au acces gratuit, este situat pe Strada Lucian Blaga, nr.4, tel. 0256.432.663. Pentru mai multe informaţii accesați https://www.bii-timisoara.ro/. Toate serviciile sunt acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate.

„Pacienţii care sunt în evidenţa centrului nu au nevoie de programare. Iau legătura cu noi şi sunt îndrumaţi către un specialist, care este dedicat problemei lor, oftalmolog, dermatolog, neurolog, chirurg, gastroenterolog, ginecolog şi alte specialităţi”, a spus doctorul Adrian Goldiş,

Comentarii

comentarii