Acasă Actualitate Lucian Torj, fostul consilier PSD din Timiş, a fost trimis în judecată...

Lucian Torj, fostul consilier PSD din Timiş, a fost trimis în judecată pentru proxenetism şi şantaj

DISTRIBUIȚI

Membrii grupării conduse de fostul consilier local PSD, Lucian Torj, formată din 16 persoane, au fost trimişi în judecată, 12 dintre aceştia fiind deja în arest preventiv, iar ceilalţi patru fiind cercetaţi în stare de libertate, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit procurorului Mircea Andreş, coordonatorul DIICOT Timişoara, rechizitoriul a fost finalizat şi a fost înaintat Tribunalului Timiş. Cei 16 membri ai grupului sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, proxenetism, şantaj, tentativă de omor, lipsire de libertate şi înşelăciune.

Capul reţelei, fostul consilier PSD din Biled, Lucian Torj este acuzat şi de proxenetism, şantaj, trafic de persoane şi înşelăciune. 21 de părţi vătămate au fost citate în proces şi peste 40 de martori. Tribunalul Timiş va fixa data primei înfăţişări, înainte urmând să se ia in discuţie măsura arestării preventive a celor 12.

La 18 februarie, sub coordonarea procurorilor DIICOT, în urma unei ample acţiuni, au fost reţinuţi membrii acestui grup infracţional organizat, condus de Torj Lucian Marian, fost consilier local PSD, sprijinit de Sorin Flucşă, Sergiu Burcaş, Ciprian Gavrilă, Dumitru Şeclăman, precum şi de alţi membri, cu rolul de executanţi.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2006, gruparea infracţională organizată, condusă de Torj Lucian Marian şi structurată pe nivele de execuţie, a acţionat în special pe teritoriul judeţului Timiş, activitatea infracţională evoluând treptat de la săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi trafic de persoane la infracţiuni de violenţă la comandă – şantaj, tâlhării, agresiuni fizice, recuperări de datorii.

În 18 februarie, au fost efectuate 19 percheziţii domiciliare simultane, în timpul cărora au fost găsite două arme cu glonţ deţinute ilegal, două arme cu gaze deţinute ilegal, două pistoale cu bile deţinute ilegal, săbii şi bâte de base-ball şi sume de bani în lei şi valută. Consilierul local Lucian Torj, din localitatea timişeană Biled, a fost exclus din PSD după ce a fost reţinut de poliţişti.
 

Comentarii

comentarii