Acasă Economic Lucrări de modernizare a rețelei de distribuție de electricitate din Centru Istoric...

Lucrări de modernizare a rețelei de distribuție de electricitate din Centru Istoric Timişoara – Piața Sf. Gheorghe

DISTRIBUIȚI

Enel Distribuție Banat a finalizat lucrările de modernizare a rețelei de distribuție de electricitate în zona Centrului Istoric din Piața Sf. Gheorghe din Timişoara, astfel încât clienții din zonă vor beneficia de mai multă siguranță în alimentarea cu energie electrică. Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 258 000 RON.
Astfel, în cadrul lucrărilor de retehnologizare, a fost modernizat postul de transformare din Piața Sf. Gheorghe prin montarea a trei celule de linie 20 kV cu separator de sarcină, a două celule de transformator 20 kV cu siguranțe fuzibile precum şi şase tablouri de joasă tensiune. În locul transformatorului vechi au fost montate două transformatoare noi de 630 kVA care să poată susține un consum mult mai mare în zonă.
De asemenea, a fost realizată o canalizare subterană cu o lungime de 50 m cu cabluri noi de 20 kV pentru alimentarea postul de transformare si canalizare subterană cu o lungime de 150 m cu cabluri de 0,4 kV pentru alimentarea consumatorilor din zonă. În plus, au fost montate şi echipamente pentru telecontrol, un tablou pentru alimentarea serviciilor auxiliare, trei dispozitive de detectare a defectului, o unitate periferică cu doi acumulatori precum şi modul GSM şi antenă astfel încât postul de transformare modern să fie integrat în sistemul de telecontrol de la distanță.
Unul dintre principalele beneficii ale sistemul Telecontrol este că permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie aproape instant, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. În cazul apariţiei unei defecţiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să o inspecteze, acţiune ce necesită timp, sistemul Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. În plus, sistemul Telecontrol reprezintă un prim pas pentru reţelele inteligente, ce permite alături de contorul inteligent, o conectare digitală între contor şi sistemul de control, aducând astfel multiple beneficii consumatorilor.
Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Comentarii

comentarii