Acasă Actualitate Lucrări pe bani europeni pentru infrastructura județului Arad

Lucrări pe bani europeni pentru infrastructura județului Arad

DISTRIBUIȚI

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a anunţat că Aradul va intra în anul 2015 în etapa a doua a Masterplanului de introducere a reţelelor de apă potabilă şi canalizare.

În perioada imediat următoare se vor scoate la licitaţie serviciile de asistenţă tehnică. „De astăzi începând, putem spune că judeţul Arad este beneficiarul unei sume extrem de importante din partea Uniunii Europene, şi acest lucru se referă la modernizarea şi extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare din judeţul Arad. Dacă în prima etapă a POS Mediu am accesat 139 de milioane de euro, proiect care se află în momentul de faţă în implementare, cu termen de finalizare 2015, astăzi cu bucurie spunem că suntem printre primele şapte judeţe din ţară care reuşesc să intre în Programul Sectorial de Mediu, etapa II. Acest lucru înseamnă extinderea proiectului în localităţile care nu au fost incluse în prima fază. 38 de localităţi din judeţul Arad vor beneficia de extinderea şi modernizarea reţelelor de apă potabilă şi canal”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Proiectul prevede realizarea a 452 de kilometri de reţele de canalizare, modernizarea a 33 de kilometri de canalizare existentă, extinderea reţelei de apă cu încă 206 kilometri  şi modernizarea altor 42 kilometri.
„Astăzi putem spune că am început implementarea proiectului, prin trimiterea către SEAP a procedurii privind achiziţia serviciilor de proiectare, în valoare de 5 milioane euro, bani alocaţi de Uniunea Europeană, urmând ca în termen de 8 luni după semnarea contractului cu firma care va câştiga această fază să începem licitaţiile pentru implementarea proiectului. Valoarea estimată pentru judeţul Arad în acest proiect este de peste 123 milioane de euro, bani care vor intra în economia şi în infrastructura judeţului spre sfârşitul anului 2015, începutul anului 2016. La finalul anului 2018, judeţul Arad va avea apă şi canalizare la nivelul unui judeţ european”, a explicat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Comentarii

comentarii