Acasă Actualitate Lucrările la Centura Sud Timișoara sunt cvasi-blocate în birocrație și în incompetența...

Lucrările la Centura Sud Timișoara sunt cvasi-blocate în birocrație și în incompetența autorităților centrale și locale – Video

1416
DISTRIBUIȚI

Asociația Pro Infrastructură susține că lucrările la Centura Sud Timișoara sunt cvasi-blocate în birocrație și în incompetența autorităților centrale și locale.

Deși ministrul Bode și primarul Robu au făcut zeci de promisiuni pompieristico-electorale de pe șantier, adevărul este că acest proiect de peste 300 de milioane de lei început în martie 2020, cu 2 ani termen de execuție, a ajuns abia la 11,5%.

Principalele 3 probleme care împiedică continuarea în forță a lucrărilor țin de:

1. Nu s-a plătit niciun leu pentru lucrările executate în ultimele 6 luni, singura plată fiind avansul de la începutul proiectului;

2. Majoritatea intersecțiilor cu drumurile traversate de centură au fost modificate ca soluție tehnică, însă nu au fost adăugate în contract de CNAIR pentru a putea fi facturate și plătite;

3. Exproprierile suplimentare consistente pentru modificările intersecțiilor de la punctul anterior sau pentru nenumăratele relocări de utilități nu au fost lansate până în prezent de CNAIR, iar CFR nu a predat terenul constructorului pentru realizarea principalelor 3 viaducte de pe proiect peste diverse magistrale de cale ferată.

În plus, intersecția de la Drumul Boilor este complet blocată, fără nicio perspectivă clară de continuare a lucrărilor pe acel sector, în lipsa unei asumări clare din partea CNAIR sau a primăriei Timișoara.

”Solicităm tuturor decidenților din Ministerul Transporturilor, CNAIR sau autorităților locale să se implice cu adevărat în deblocarea acestui proiect vital pentru decongestionarea traficului din Timișoara. Avem nevoie de mai mult profesionalism, asumare a responsabilității, competență și mai puțin de declarații fără substanță, dacă vrem să circulăm pe această centură până la finalul anului 2022”, transmit reprezentanții asociației.

Comentarii

comentarii