Acasă Economic Lucrările la Centrul European de Afaceri din Arad au fost finalizate

Lucrările la Centrul European de Afaceri din Arad au fost finalizate

565
DISTRIBUIȚI

Compania Waterhouse a recepţionat, vineri, de la constructor, Centrul European de Afaceri din Arad, valoarea investiţiei depăşind 3 milioane de euro. Clădirea de birouri este situată în zona viitoarei autostrăzi Arad-Timişoara, în apropiere de Aeroportul Internaţional Arad. Proiectul a început în urmă cu patru ani, iar lucrările au fost grăbite de hotărârea concernului spaniolo-austriac JV FCC Contrucction şi PORR Technobau, câştigătorul licitaţiei pentru executarea variantei de ocolire a municipiului Arad, cu profil de autostradă, de a-şi amplasa sediul de birouri în poziţia ideală faţă de autostradă Arad-Timişoara, componentă a Coridorului Paneuropean IV.
„Ideea acestei investiţii mi-a venit în 2004, după ce, în mai multe rânduri, m-am lovit de absenţa oricăror spaţii de birouri care să corespundă standardelor internaţionale de business. Proiectul de arhitectură aparţine unor arhitecţi italieni, profesori la Universitatea de Design şi Arhitectură din Milano, care au gândit împreună cu specialiştii din Arad ridicarea clădirii pe scheletul unei ruine ale industriei locale din anii ′70. Prin dotările sale de înaltă clasă şi tehnologie, clădirea de birouri va asigura costuri operaţionale scăzute“, a declarat Tudor Caracioni, acţionarul unic al companiei Waterhouse.
În urma unei cercetări de piaţă, concernul spaniolo-austriac FCC-PORR a decis să-şi amplaseze sediul de birouri în Centrul European de Afaceri „Waterhouse” din Arad. Un alt argument esenţial în luarea deciziei a fost amplasarea clădirii în cea mai bună poziţie faţă de autostradă. Traseul autostrăzii Arad-Timişoara, componentă a Coridorului Paneuropean IV, are ieşirea principală la o proximitate de 600 m – zonă considerată de autorităţile locale ca fiind cu cea mai rapidă dezvoltare din municipiu Arad, în următorii cinci ani. Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor aferente Proiectului „Varianta de Ocolire a Municipiului Arad”, cu profil de autostradă, a fost atribuit în 2009 consorţiului FCC-PORR. Proiectul include construcţia a 12 km de autostradă, 13 poduri din care unul prin procedeul Freivorbauverfahren şi 4 noduri rutiere. Termenul de executare a lucrării este aprilie 2011. „Toate operaţiunile concernului FCC-PORR din cadrul acestui proiect se vor desfăşura în birourile situate în Arad, la Waterhouse. De asemenea, reprezentantul Ministerului Transporturilor din România, firma de inginerie Egis Route Scetaroute & Egis Bceom International, va ocupa un etaj în aceeaşi clădire, în vederea unei colaborări şi comunicări optimale în coordonarea şi finalizarea proiectului By-pass Arad”, a declarat Herbert Neumann, Senior Project Manager la FCC. Centrul European de Afaceri „Waterhouse” dispune de un sistem integrat de control şi monitorizare a clădirii, infrastructură de comunicaţii tip plug-n-play, locuri de parcare, iar în viitorul apropiat va mai avea un restaurant cu bucătărie internaţională. „Toate operaţiunile concernului FCC-PORR din cadrul acestui proiect se vor desfăşura la Waterhouse. În acest proiect sunt implicaţi peste 500 de oameni“, a afirmat Harald Wagner, inginer constructor la JV FCC Contrucction.

Comentarii

comentarii