Acasă Actualitate Luni dimineaţa a funcţionat unda verde… pentru pietoni

Luni dimineaţa a funcţionat unda verde… pentru pietoni

DISTRIBUIȚI

propunere-legislativa-liber-pentru-parinti-in-prima-zi-de-scoala-a-copiilor-18477018Luni dimineaţa, prima zi de şcoală, fiecare suflare preşcolară sau de ţânc de clase primare trebuia dus la destinaţia de învăţământ doar cu maşina şi să coboare pe covorul roşu, cu coroniţe pe cap şi buchete în braţe, duse de părinţi, să nu se obosească cei mici.
În apropierea şcolilor, o adevărată paradă a modei, de la fragedele copile până la mămicile care voiau să-şi arate cât mai bine formele şi să moară de ciudă … capra vecinului, pentru că cura de slăbire, la ele a funcţionat.
La categoria părinţi – poşete scumpe, pantofi cu tocuri de 15 cm, miresme de parfumuri de toate preţurile, freze proaspăt ieşite de la coafor sau de sub fixativul de acasă. Bărbaţii, întotdeauna cu doi paşi în urma modei feminine, cu cravată sau cu burtă, la costul sau la blugi, pantofi de lac sau sandale de plajă, depinde de locul unde învaţă copilul.
La categoria elevi, în ordinea crescătoare a vârstei – ghiozdane sofisticate, uniforme şic, în sensul că fiecare clasă vine din altă poveste sau fără uniforme, la pantaloni de toate culorile, cu trening sau fustă scurtă şi tricou. Pentru liceeni a mers cel mai bine pantalonul de blugi, cămaşa albă şi sacoul, atât pentru fete, cât şi pentru băieţi.

LUNGUL DRUM SPRE ŞCOALĂ

Aglomeraţie mare pe şosele, tocmai din pricina amintită în primele rânduri: adică nu mai poate niciun pitic să meargă la şcoală decât cu limuzina. Se ştia că oraşul este destul de „îngustat” din cauza lucrărilor, dar „capra vecinului” (zicala) a vrut ca şi astăzi să iasă cu maşina. Majoritatea semafoarelor erau pe intermitent, dar au mai fost şi de-alea deştepte care nu s-au lăsat duse cu vorba de Rutieră şi arătau verde şi roşu.
Am avut parte şi de unda verde, dar pe trotuare. Cel mai bine au dus-o pietonii.
Cei care au îndrăznit să ia un taxi, pe traseul străbătut zilele trecute cu 8 lei, luni s-au plătit 12 lei, din cauza traficului. Ce să faci, ăsta e oraşul!

PRIMARUL NICOLAE ROBU: ACUM SE VEDE CÂT DE RĂMASĂ ÎN URMĂ A FOST TIMIŞOARA

Ce să faci, aşadar, localitatea trebuie să progreseze de la nivelul de urbe medievală la statutul de oraş/municipiu modern, al secolului XXI. Dar pentru a ajunge acolo, este nevoie de şantiere. „Acum se vede cât de rămasă în urmă a fost Timişoara şi câte lucruri îi lipseau. Este nevoie de o dezvoltare a ei în front orizontal, pe mai multe planuri”, spune primarul Nicolae Robu. Şi are dreptate, dacă privim corect lucrurile.

BINECUVÂNTAREA MITROPOLITULUI IOAN AL BANATULUI

„Am în faţă viitorul României, şoimii şi vulturii care vor zbura peste Carpaţii ţării, viitorii oameni de ştiinţă ai acestei ţări. Credeam că voi găsi o atmosferă liniştită, dar atmosfera este asemănătoare a unei de pe un vapor pe care se adună mii de păsărele obosite de zborul lor, care poposesc să se odihnească pe catarg. De aici vor pleca şomii şi vulturii care-şi vor deschide aripile peste Carpaţii României. Dumnezeu să binecuvânteze şi să lumineze minţile elevilor, profesorilor să le dea multă răbdare, iar părinţilor, multă putere în noul an şcolar!”, le-a spus Mitropolitul Ioan al Banatului miilor de elevi, părinţi şi profesori care au participat la deschiderea noului an şcolar din Timişoara.

Comentarii

comentarii