Acasă Economic Macroul, peştele preferat al românilor

Macroul, peştele preferat al românilor

562
DISTRIBUIȚI

Românii nu se dau în vânt după peştii care cresc în apele noastre. Preferă peştii oceanici, chiar dacă sunt congelaţi. Cel mai vândut este macroul, care este mai ieftin decât carnea de porc şi în plus este bogat în grăsimi sănătoase. Pe locurile 2 şi 3 sunt tot peşti din import, heringul şi codul.

Cu puţine oase şi cu o carne potrivit de grasă, macroul este extrem de uşor de gătit. 

40% din peştele care ajunge în farfuriile românilor este macrou. Îl găsim în orice magazin. Ce-i drept, congelat pentru că este un peşte oceanic. 

Marian Cuzdrioreanu, președinte RO-FISH: Macroul rămâne baza consumului de peşte în România. El intră la import la în jur de 6-7 lei, mărimile mari, şi ajunge la 11 până la 13 lei la vânzare. Eu cred că este ieftin dacă este cât jumătate de pachet de ţigări.

Macroul nu e doar ieftin, ci şi bun pentru organism. Ajută organismul să lupte împotriva bolilor de inimă şi a tensiunii. 

Marian Cuzdrioreanu, președinte RO-FISH: Raportul calitate preţ este extraordinar de bun. Alături de hering şi de somon, fiind sălbatic, are cel mai înalt grad de omega gras şi omega 6, acizii graşi nesaturaţi.

Chiar şi aşa, un român mănâncă anual doar 6,3 kg de peşte, mult sub media Uniunii Europene. Cu 60% mai mult faţă de acum zece ani. Mai avem însă de recuperat până să-i ajungem pe spanioli, care mănâncă de trei ori mai mult peşte.

În topul preferinţelor românilor crapul sau scrumbia nu-şi găsesc locul, ci tot peşti importaţi, cum ar fi heringul şi codul.

Mulţi recunosc că preţul este cel care contează atunci cumpără peşte. 

România importă 105.000 tone de peşte, adică 82% din marfa magazinelor. După porc şi pui este cea mai consumată carne la noi. (sursa: observator.tv)

Comentarii

comentarii