Acasă Sport Mai mulți jucători de la SCM Timișoara, convocați la lotul de rugby...

Mai mulți jucători de la SCM Timișoara, convocați la lotul de rugby în 7, pentru un stagiu de pregătire la București

DISTRIBUIȚI

Stephen Shennan a fost convocat la reprezentativa României pentru meciul cu Belgia, din grupele Rugby Europe Championship. Partida contează pentru etapa a doua și este programată sâmbătă, 11 februarie, la ora 18.30, la Bruxelles.

Șase jucători ai formației SCM Politehnica Timișoara s-au aflat în pregătiri pentru precedentul joc, cel cu Polonia (67-27 pentru „Stejari”, la București). Marius Simionescu (autor al unui eseu), Vlad Neculau și Ciprian Chiriac (debut la națională) s-au aflat în primul XV. Alin Conache, intrat în repriza a doua, și-a făcut și el debutul la tricolorii mari.

„Am avut emoții când am intrat pe teren, dar după primul placaj mi-am revenit și totul a fost bine. Coechipierii mei mai experimentați mi-au spus să joc fără presiune, căci ei mă vor ajuta și vor avea grijă de mine. Da, mă gândesc la Cupa Mondială, este visul oricărui rugbist care ajunge să joace pentru echipa națională a țării sale”, a spus Alin Conache via Rugby România.

Alți trei jucători de la SCM Timișoara – Dănuț Jipa, Kemal Altinok și Corrado Ștețco – au fost convocați la lotul de rugby în 7, pentru un stagiu de pregătire la București.

Pentru acest cantonament staff-ul tehnic a selecționat 24 de sportivi. Este al doilea stagiu de pregătire și de evaluare al lotului de rugby 7s masculin, după cel care a avut loc la jumătatea lunii ianuarie. Antrenorul principal al selecționatei este fostul nostru jucător Florin Vlaicu.

România 7s, atât la masculin, cât și la feminin, este calificată la European Olympic Games, competiție ce va avea loc în Polonia între 23-27 iunie, unde se poate obține biletul de participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

 

 

Comentarii

comentarii