Acasă Eveniment Majestatea Sa Regele Mihai al României împlineşte 93 de ani

Majestatea Sa Regele Mihai al României împlineşte 93 de ani

412
DISTRIBUIȚI

MS Regele Mihai c Casa MS RegeluiMajestatea Sa Regele Mihai al României împlineşte impresionanta vârstă de 93 de ani. Cu acest prilej, Casa Regală organizează mai multe evenimente speciale, în perioada 23 – 30 octombrie.

Astfel, va avea loc o ceremonie de decorări, dar și o recepție la Castelul Peleș, joi, 23 octombrie 2014, de la ora 18.00. Aici, în Holul de Onoare al castelului, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta va decora, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, o serie de personalități marcante ale vieții publice, precum și instituții culturale de referință pentru societatea românească. La ceremonia de decorare va lua parte, alături de Principesa Moștenitoare, Alteța Sa Regală Principele Radu. Ceremonia va fi urmată de o recepție în Sala de Muzică.
Dineul în onoarea Majestății Sale Regelui la împlinirea a 93 de ani va avea loc tot la Castelul Peleş, joi, 23 octombrie, dar de la ora 19.00,  în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș. Dineul va fi găzduit de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. Vor lua parte personalități ale vieții culturale și diplomatice, precum și reprezentanți de seamă ai clerului și societății civile. De asemenea, cu ocazia zilei de naștere a Majestății Sale, Ateneul Român va găzdui, sâmbătă, 25 octombrie, începând cu ora 18.00, a şaptea ediţie a concertului anual de binefacere organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României. Fondurile obținute în urma concertului vor fi folosite pentru sprijinirea tinerilor artiști beneficiari ai programelor Fundației. Concertul Regal va fi susținut de pianista Alexandra Dăriescu, alături de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare.
Cu această ocazie, în foaierul Ateneului Român, vor fi organizate standuri de carte regală care vor cuprinde titluri precum “Anul Regelui”, “Mașinile Regelui”, “Muzica Regelui”, “Jubileul Regelui” și “Lumea Regelui” apărute, în decursul anilor, la Curtea Veche Publishing şi la Editura Polirom.
Vor lua parte Principesa Moștenitoare și Principele Radu. Alături de Altețele Lor Regale va fi prezent Principele Nicolae.

Comentarii

comentarii