Acasă Actualitate Mare pierdere pentru comunitatea timișoreană. A murit arhitectul Gabriel Szekely

Mare pierdere pentru comunitatea timișoreană. A murit arhitectul Gabriel Szekely

DISTRIBUIȚI

Colectivul Facultății de Inginerie și Tehnologii Aplicate din Timișoara a anunțat decesul celui care a fost conferențiar universitar dr. arhitect Gabriel Szekely. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 49 de ani, în urma unui infact survenit fulgerător în noaptea de 6 spre 7 februarie.

“Profesorul Szekely, recunoscut pentru pasiunea și dedicarea sa față de arhitectură, a contribuit semnificativ la formarea a numeroase generații de arhitecți, modelând viitorul profesiei prin viziunea și inovația sa. Pasiunea sa pentru educație și arhitectură a fost o sursă de inspirație pentru studenți și colegi deopotrivă, lăsând o amprentă durabilă asupra domeniului. Comunitatea academică și cea profesională își exprimă profunda tristețe și regret pentru pierderea unui adevărat mentor și lider”, scrie siteul România FM.

Pe lângă o carieră distinsă ca profesor la Universitatea de Științele Vieții din Timișoara, Gabriel Szekely a avut o contribuție remarcabilă în domeniul arhitecturii și educației. Cu un doctorat în Arhitectură obținut la București, specializat în teoria și istoria arhitecturii, precum și în urbanism, Szekely s-a distins prin pasiunea sa pentru reabilitarea și restaurarea clădirilor, devenind un specialist recunoscut în acest domeniu.

“Înainte de a se dedica învățământului, a lucrat ca proiectant, unde și-a dezvoltat competențele tehnice și artistice în proiectarea arhitecturală, demonstrând o abilitate remarcabilă în utilizarea instrumentelor tehnologice, precum programele CAD. Această diversitate de competențe și experiențe profesionale îl evidențiază pe Szekely ca o figură emblematică în arhitectura românească, lăsând o moștenire durabilă în educația arhitecturală și în practica profesională”, mai scrie România FM.

Comentarii

comentarii