Acasă Eveniment Șofer pus la pământ și încătușat de polițiști, în trafic, pe DN...

Șofer pus la pământ și încătușat de polițiști, în trafic, pe DN 69, între Arad și Timișoara

DISTRIBUIȚI

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Zărand care conducea haotic mașina pe DN 69, între Arad și Timișoara, a fost blocat pe șosea de un echipaj de poliție, după o urmărire pe mai mulți kilometri.

Șoferul a avut o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat în urma testării cu aparatul etilotest. Echipajul de poliție l-a depistat pe bărbat după ce un conducător auto a sesizat faptul că o mașină se deplasează haotic pe drumul național ce leagă județul Arad de județul Timiș.

„În după-amiaza de 28 aprilie, în jurul orei 15:45, pe DN 69, o patrulă a Serviciului Rutier, în timp ce desfășura activități de monitorizare a vitezei de deplasare, a fost sesizată de un cetățean că, dinspre Timișoara spre Arad, o mașină se deplasează haotic. Polițiștii au pornit în direcția indicată, mașina fiind identificată în trafic, deplasându-se din sens opus. Patrula a pornit în urmărirea autoturismului, care nu a oprit la semnalele acustice și luminoase, fiind necesară blocarea autovehiculului pentru a i se opri deplasarea. Șoferul a fost scos din autoturism și încătușat, ulterior fiind identificat în persoană unul bărbat de 48 de ani, domiciliat în localitatea Zărand.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform procedurii cel în cauză fiind condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, fiind și sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.145 de lei pentru nerespectarea semnalelor polițiștilor rutieri și circulație din sens opus. Până la soluționarea cauzei penale, bărbatul are dreptul de a conduce suspendat”, a transmis IPJ Arad.

Comentarii

comentarii