Acasă Cultura Mare spectacol asiatic oferit bănăţenilor de Consulatul Onorific al Coreei de Sud...

Mare spectacol asiatic oferit bănăţenilor de Consulatul Onorific al Coreei de Sud la Timişoara

466
DISTRIBUIȚI

ioan garboni mConsulatul Onorific al Coreei de Sud la Timişoara, Consul Onorific E.S. Ioan Coriolan Gârboni, şi Asociaţia Culturală România – Korea, preşedinte Lupu Gabriela, organizează luni, 10 iulie, de la ora 19,00 în sala Colegiului Naţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara un mare spectacol artistic pentru bănăţeni.

Cu acest prilej va avea loc recitalul interpretului corean Liu Hyunseong acompaniat la pian de Hwang Jung Ah.
Intrarea este liberă.

Bass Baritone: Liu Hyun Seoung

A absolvit Universitatea Yonsey din Seul, departamentul canto. A continuat apoi la  Conservatorul de Muzică „G. Rossini” din Pesaro, Italia.
A urmat de asemenea cursurile Academiei de muzică Osimo şi Hochsch’le Musik în  Stuttgart, Germania .
A obţinut premiul I la concursul „Mario Del Monaco“, premiul 3 la concursul „Viotti“, şi premiul 2 la concursul „Re Manfredi“.
Are o lungă şi strălucită carieră împletind cu succes apariţiile pe scenele marilor teatre din  Roma, Tokyio, Nagoya, Seul etc, cu roluri de renume în opere precum: în Aida (Amonastro), Carmen (Escamilo), Lucia di Lammermoor (Enrico), Cavalleria Rusticană (Alfio), La Bohème (Marcello), Tosca (Scarpia), Pagliacci (Tonio), Simfonia nr. 9 din L. V. Beethoven, Mesia (G.F. Haendel) Schotfung (Raphael) J. Hyedn etc.
În paralel susţine alte numeroase recitaluri şi apariţii în emisiuni muzicale la televiziunile din Korea de Sud (KBS, MBC).
În prezent este profesor de canto la Universitatea „SangMyung“ din Seul (Coreea de Sud)

Pianist: Hwang Jung Ah

A studiat pianul  la Universitatea Yonsei din Seul şi a obţinut diplomă de master la Universitatea Sungshin şi la Academia Regală de Muzică din Londra. Hwang Jung Ah a primit premiul maiorului Van-Sommeren Godfery la RAM. În prezent preda la colegiile de muzică din Seoul şi se implică activ în ansambluri, acompaniamente muzicale, diverse traininguri pentru opera.

Comentarii

comentarii