Acasă Eveniment Măsuri de ordine și siguranță publică la meciul dintre AFC UTA Arad...

Măsuri de ordine și siguranță publică la meciul dintre AFC UTA Arad – FC Academica Clinceni

DISTRIBUIȚI

Vineri, 25 februarie, începând cu orele 17:30, pe Arena “ Francisc von Neuman”, din municipiul Arad, va avea loc partida de fotbal dintre echipele AFC UTA Arad și FC Academica Clinceni, în cadrul Ligii I.

Spectatorii vor avea acces pe stadion începând cu orele 15:30, pe baza biletelor puse la dispoziție de organizator și a documentelor de acces care confirmă respectarea regulilor sanitare și epidemiologice.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv,  jandarmii Grupării Mobile Timişoara, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă pe parcursul competiției, aflându-se în imediata apropiere a arenei sportive.

Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente și să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare. După cum prevede art. 14 din actul normativ menționat, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control corporal preventiv, efectuat de către firma de securitate contractată de organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor. Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

Comentarii

comentarii