Acasă Actualitate Medicii nu mai eliberează, de joi, reţete gratuite şi compensate, bilete de...

Medicii nu mai eliberează, de joi, reţete gratuite şi compensate, bilete de trimitere şi concedii

445
DISTRIBUIȚI

Medicii de familie refuză semnarea noilor contracte cu CNAS

Medicii de familie nu mai eliberează, de joi, reţete compensate şi gratuite, bilete de trimitere şi concedii medicale, deoarece pe 31 martie le-au expirat contractele cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
„Contractele au expirat pe 31  martie, de azi nu avem contract. Din ce am înţeles, contractul cadru pentru 2010 este la Monitorul Oficial pentru a fi publicat, dar normele metodologice vor fi publicate fără ca noi să fi fost consultaţi. Aceste norme ne articulează drastic motiv pentru care ne vor aduce în stare de faliment. De joi nu dăm bilete de trimitere, nici reţete compensate, nici concedii medicale, pentru că ni se pot imputa", a declarat pentru Realitatea TV Doina Mihăilă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie.
Potrivit Doinei Mihăilă, medicii de familie au aflat abia miercuri, pe surse, ceea ce li se pregăteşte. "Suntem dispuşi să stăm oricât, cât e nevoie, de data aceasta, pentru că până acum noi am cedat. Ne afectează inclusiv pe noi, pentru că nu ne mai luăm bani în perioada asta", a mai spus Mihăilă. 

Medicii de familie refuză semnarea noilor contracte cu CNAS 
 
Medicii de familie nu vor semna noile contracte cu CNAS şi nu vor mai acorda pacienţilor, de la 1 aprilie, reţete compensate, bilete de trimitere şi concedii medicale, ci vor lucra în sistem exclusiv privat, au decis asociaţiile medicilor.
Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie şi Societatea Naţională de Medicină a Familiei au decis ca medicii de familie nu vor mai semna contractele cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Potrivit Colegiul Medicilor din România, în proiectul de Contract cadru pentru 2010 al CNAS au fost introduse unele prevederi care vor afecta activitatea medicilor de familie şi care le vor diminua cu aproximativ 30% veniturile. Printre prevederile care au adus nemulţumirea medicilor se numără creşterea penalizărilor cabinetelor medicale şi negarantarea valorii minime la plata per serviciu. A fost modificat de asemenea procentajul alocat valorii punctului "per capita" de la 90% la 70%, ceea ce va duce la scăderea cu cel puţin la 25-30% a veniturilor cabinetelor.

 

Comentarii

comentarii