Acasă Economic METRO Chef 2013 a premiat cei mai pricepuți bucătari

METRO Chef 2013 a premiat cei mai pricepuți bucătari

DISTRIBUIȚI

METRO Chef 1Cea de-a treia ediție a competiției de artă culinară METRO Chef și-a desemnat câștigătorii. În perioada 1-3 octombrie, nouă echipe au reușit să impresioneze juriul și au câștigat competiția METRO Chef 2013.

Marea Finală din 1-3 octombrie s-a desfășurat la Centrul de Pregătire în Gastronomie de la METRO Militari și a fost împărțită pe specificuri culinare. Fiecare categorie METRO Chef a răsplătit cele mai pricepute trei echipe, cu premii în bani în valoare totală de 87.500 de lei, la care se adaugă vouchere de cumpărături în valoare totală de 11.500 de lei (TVA inclus). “Anul acesta, bucătarii au dat dovadă de un nivel foarte ridicat de competitivitate și au gătit cu multă pasiune. Au existat echipe care au câștigat premii la mai multe categorii, demonstrând competențe remarcabile în specificuri culinare diferite. Îi felicităm pe toți participanții competiției METRO Chef 2013 și le mulțumim tuturor pentru pasiunea de care au dat dovadă. Le mulțumim tuturor membrilor juriului că sunt alături de noi și de clienții noștri din domeniul ospitalier”, a declarat Dușan Wilms, director general METRO Cash & Carry România.

Câștigătorii METRO Chef 2013

Bucătărie de evenimente:
Premiul I: Restaurantul Club Divino din Galați – Mihai Lungu și Vasile Covaci
Premiul II: Restaurantul Belvedere din Brașov – Ioan Florescu și Daniel Buzea
Premiul III: Restaurantul Jinx din Ploiești – Laurențiu Hairadin și Cristian Chirilă
Bucătărie românească:
Premiul I: Restaurantul Belvedere din Brașov – Ioan Florescu și Negulici Anna
Premiul II: Restaurantul Casa Bunicii din Timișoara – Ernest Hajdo și Daniel Cheregi
Premiul III: Restaurantul Popas Turistic Bucovina din Sucevița – Florin Asavei și Daniel Filimon
Bucătărie internațională:
Premiul I: Restaurantul Gourmet din Brașov – Alexandru Vreme și Arnold Romanescu
Premiul II: Restaurantul Club Divino din Galați – Vasile Covaci și Mihai Lungu
Premiul III: Restaurantul Belvedere din Brașov – Daniel Buzea și Daniel Nistor
Bucătărie de catering/ food solutions:
Premiul I: Cantina Eurest din Pitești – Pavel Mioară și Marcu George
Premiul II: Restaurantul Casa Bunicii din Timișoara – Ernest Hajdo și Daniel Cheregi
Premiul III: Restaurantul Belvedere din Brașov – Ioan Florescu și Paul Holhoș
Bucătărie italiană:
Premiul I: Restaurantul Viva Club din Galați – Dănuț Prodea și Cătălin Nechita
Premiul II: Restaurantul Le Baron din Craiova – Lucian Bostan și Alexandru Petricean
Premiul III: Restaurantul Belvedere din Brașov – Daniel Nistor și Liviu Preda

Juriul – Marea Finală METRO Chef 2013

Preparatele au fost evaluate de către juriul Marii Finale METRO Chef, format din specialiști culinari ai Centrului de Pregătire în Gastronomie și din invitați speciali în domeniu Martin White – Executive Chef Restaurant Marriott Casinom Nicolae Lică – Executive Chef J.W. Marriott București, Giovanni Piselli – Chef Restaurant Vesuvius Brașov, Georgiana Ilie – Food Editor Revistă Good Food și specialişti METRO Cash & Carry România: Patrick Guibet – Executive Chef METRO Cash & Carry România, Silvia Ailincăi – Pastry Chef METRO Cash & Carry România, Constantin Eremia – Executive Sous Chef METRO Cash & Carry România.
Anul acesta, METRO Cash & Carry România a lansat a treia ediție METRO Chef, într-un nou format, propunându-şi să se adreseze mai multor categorii de clienţi din segmentul HoReCa. Printr-o nouă abordare a etapelor de selecţie şi a finalei, în funcţie de specificul gastronomic, METRO Chef 2013 adăugă pe lista companiilor care pot participa în competiţie, cantine şi companii de catering. În plus faţă de ediţiile precedente, ediţia din acest an oferă tuturor participanţilor sesiuni de pregătire de o zi, susţinute de către membrii juriului. METRO Chef este o competiţie de artă culinară adresată clienților METRO România din domeniul ospitalier, care încurajează pasiunea pentru gătit şi răsplăteşte excelenţa în bucătărie. Programul face parte din platforma METRO Cash & Carry România, prin care compania susţine competitivitatea şi standardele înalte ale specialiştilor din domeniul ospitalier. METRO Chef 2013 se derulează în perioada mai – octombrie 2013, până în prezent 73 de echipe de bucătari s-au înscris în competiţie. Valoare totală a premiilor este de 87.500 de lei, la care se adaugă vouchere de cumpărături, în valoare de 11.500 de lei (TVA inclus).

Comentarii

comentarii