Acasă Cultura Mezzosoprana Operei din Viena, Aura Twarowska, născută la Lugoj, aleasă în boardul...

Mezzosoprana Operei din Viena, Aura Twarowska, născută la Lugoj, aleasă în boardul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană

DISTRIBUIȚI

O personalitate recunoscută a culturii bănăţene şi internaţionale, mezosoprana Aura Twarowska, solistă a Operei de Stat din Viena, a fost aleasă în boardul Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană a Culturii.

Aura Twarowska ocupă astfel locul dedicat, conform bid book-ului, unei personalităţi internaţionale a culturii. Ultima personalitate care a ocupat acest loc a fost maestrul Ştefan Popa Popa’S, care însă s-a retras printr-o cerere remisă Secretariatului Asociaţiei.

Născută la Lugoj, cunoscătoare a spiritului bănăţean şi al Timişoarei, Aura Twarowska este una dintre strălucitoarele prezenţe pe cele mai mari scene lirice ale lumii. A colaborat cu dirijori iluştri, precum Zubin Mehta, Seiji Ozawa, Ernst Marzendorfer sau Paul Nadler, urcând pe scene alături de Anna Netrebko, Kiri Te Kanawa, Dmitri Hvorostovski, Jose Cura sau Roberto Alagna.

Aura Twarowska a revenit mereu în Timişoara şi la Lugoj, derulând importante proiecte dedicate tinerilor talentaţi, care îmbrăţişează muzica.

Aura Twarowska va promova, la fel ca şi până acum, poate mai mult, cu multă dragoste şi onoare imaginea Timişoarei în Europa, în lume. Succes!

Comentarii

comentarii