Acasă Eveniment Migranți din Pakistan și India, înghesuiți în TIR-ul unui român, printre lambriuri

Migranți din Pakistan și India, înghesuiți în TIR-ul unui român, printre lambriuri

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră au prins, azi noapte, 16 migranţi care încercau să iasă ilegal din ţară prin Vama Nădlac II. Erau ascunși printre lambriuri, într-un TIR condus de un român în vârstă de 21 de ani.

Migranți din Pakistan și India, înghesuiți printre lambriuri. Încercau să iasă ilegal din țară prin Vama Nădlac, ascunși în TIR-ul unui român – Politia de Frontieră

Ce 16 migranți din Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani, intrați ilegal în România, încercau să treacă frontiera în Ungaria.

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunși într-un locaș special amenajat dintr-o autoutilitară, şaisprezece cetăţeni din Pakistan și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Șoferul este cercetat pentru trafic de migranți.

Azi noapte, în jurul orei 00:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 21 de ani. Tânărul conducea o autoutilitară înmatriculată în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, lambriuri de plastic pe ruta România-Germania. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, într-un locaș special amenajat în interiorul bunurilor transportate, şaisprezece cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani, intrați legal în România”, a transmis Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Oamenii legii au început cercetările pentru trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru migranți.

Comentarii

comentarii