Acasă Economic Migraţia forţei de muncă – una dintre cele mai mari provocări ale...

Migraţia forţei de muncă – una dintre cele mai mari provocări ale AJOFM Timiş, pe 2016

DISTRIBUIȚI

DSCF51Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş a marcat 17 ani de la înfiinţare, iar una dintre cele mai mari provocări pentru 2016 o reprezintă problematica migraţiei în ţările UE a forţei de muncă din judeţ.
Luni 21 decembrie, cu prilejul conferinţei de bilanţ 2015, Marcel Miclău, directorul AJOFM Timiş, a mai amintit de următoarele provocări: modernizarea şi standardizarea procesului de consiliere al SPO; automatizarea instrumentelor de consiliere; creşterea vizibilităţii serviciilor de consiliere SPO, dinamica semnificativă şi rapiditatea schimbărilor pe piaţa muncii şi problematica muncii temporare.
Ce propuneri de îmbunătăţire are AJOFM Timiş?
Iată soluţiile propuse de Miclău: Creşterea vizibilităţii instituţionale, dezvoltarea parteneriatelor şi activităţilor cu angajatorii şi societatea civilă; dezvoltarea prin proiecte eligibile în programul de finanţare 2014 -2020; creşterea numărului de salariaţi, având în vedere creşterea atribuţiilor şi a volumului de muncă şi propuneri de politică publică, privind îmbunătăţirea legislaţiei.
Bugetul alocat instituţiei a fost de peste 34 milioane lei şi s-au consumat peste 28 milioane (83%). „Totul a fost valorificat conform legislaţiei. Suntem pentru a treia oară consecutiv cu un excedent bugetar. Nu suntem o povară pentru bugetul naţional. De ce ? ANAF şi instituţiile şi angajatorii sunt conştienţi trebuie să îşi plătească alocaţiile şi nu ne îngreunează activitatea”, spune Miclău.
Mai amintim că AJOFM Timiş a avut în 2015 încheiate 163 de convenţii pentru 190 de absolvenţi şi 79 convenţii pentru 119 şomeri de peste 45 ani şi20 de convenţii pentru 546 elevi şi studenţi. În 2015 a organizat o bursă generală a locurilor de muncă şi una pentru absolvenţi. La final au fost angajate 479 persoane.

Comentarii

comentarii