Acasă Politica Mihai Ritivoiu avertizează: ”Se dorește falimentarea Colterm și preluarea terenului CET din...

Mihai Ritivoiu avertizează: ”Se dorește falimentarea Colterm și preluarea terenului CET din Calea Șagului”

DISTRIBUIȚI

Datoriile imense cu care se confruntă societatea de termoficare a Timișoare, Colterm, nu vor fi plătite de municipalitate, avertizează Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara, care spune că se dorește, de fapt, falimentarea companiei și. Ulterior, preluarea terenului deținut de aceasta în Calea Șagului.

Problema certificatelor verzi și a amenzilor aferente e principala datorie a societății.

”Avem 20.000 de certificate neplătite. Prețul a crescut din primăvară de la 40 la 60 de euro, deci 12 milioane de euro și cu 21 avem deja 33 de milioane de plată. Pe lângă acestea, avem certificatele de anul acesta. Mai avem încă 12 milioane de euro, ne ducem la 45 de milioane de euro. Și dacă până la anul, în luna aprilie, nu se achită toată suma pe certificate, mai încasăm o amendă de 21 de milioane de euro”, a spus, vineri Mihai Ritivoiu.

Dar, la toate acestea se adaugă și o grămadă de facturi deja emise de Colterm pe adresa primăriei, dar care sunt ignorate de municipalitate, mai spune reprezentantul PSD.

„Ce aveți de gând să faceți cu cele 45 sau 66 de milioane de euro pe care nu sunteți în stare să le plătiți? De unde veți plăti? Vreți să falimentați Colterm și să puneți mâna pe terenul de 50 de hectare din Calea Șagului? Întreb acest lucru pentru că în acest moment există facturi de 70 de milioane de lei emise de Colterm către primărie, care nu sunt achitate. Mai mult decât atât, există o serie de pierderi induse ce trebuie plătite de primărie. Ele se constituie din pierderi financiare în valoare de 31 de milioane de lei, depuse în urmă cu doi ani la primărie, alte pierderi tot de 31 de milioane de lei cu o documentație depusă de anul acesta, precum și pierderi tehnologice de alte 50 de milioane de lei, care reprezintă pierderile din rețea. Rețeaua este a primăriei, nu e normal să le plătească Coltemul”, a spus Ritivoiu.

Deși o parte din banii care să acopere facturile respective au fost prevăzuți în bugetul pe acest an, sumele nu vor fi plătite.

Comentarii

comentarii