Acasă Administraţie Mihai Ritivoiu lansează un avertisment dur: Timișoara ar putea pierde 200 de...

Mihai Ritivoiu lansează un avertisment dur: Timișoara ar putea pierde 200 de milioane de lei din cauza problemelor de la Colterm

DISTRIBUIȚI

Două sute de milioane de lei este suma pe care Timișoara ar putea să o piardă din cauza problemelor de la Colterm. Societatea mai are doar câteva zile pentru a cumpăra certificate verzi în valoare de aproximativ 60 de milioane de lei, iar dacă nu o va face, ceea ce este extrem de probabil, ar trebui să plătească și amenzi de 135 de milioane de lei, avertizează președintele interimar al PSD Timișoara, consilierul județean Mihai Ritivoiu.

”Vreau să vă anunț, că văd că nimeni nu spune nimic, că ne apropiem de un tsunami săptămâna viitoare și, se pare că bomba Colterm va exploda. Se aude de declarațiile conducerii primăriei, de bugete echilibrate, de acțiuni integrate pe ani de zile, pe strategii pe ani de zile, dar la Colterm va veni săptămâna viitoare un tsunami. Există un termen de 30 aprilie până la care 270.000 de certificate verzi trebuie cumpărate de Colterm în conformitate cu legislația europeană. Prețul pe bursă al acestor certificate este în acest moment de 44 de euro, prețul variază. La o valoare de 44 de euro discutăm de o valoare totală de 12 milioane de euro a acestor certificate, de 60 de milioane de lei. Colterm nu are acești bani, nici vorbă, ei nu au fost prinși nici ieri în bugetul primăriei. Ei au primit 90 și ceva de milioane de lei, dar pentru funcționare, nici nu știu dacă au voie să le dea acești bani pentru certificate verzi”, a anunțat, vineri, Ritivoiu.

În cazul în care certificatele verzi nu vor fi cumpărate urmează amenzile, acestea fiind mai mari chiar și decât valoarea certificatelor.

Comentarii

comentarii