Acasă Actualitate Mii de credincioși au participat la Marșul pentru Viață, la Timișoara!

Mii de credincioși au participat la Marșul pentru Viață, la Timișoara!

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă 30 martie, mii de credincioși din Timiș, în frunte cu ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, dar și preoți ortodocși, romano și greco catolici, inclusiv din Serbia, și reprezentanți ai cultelor creștine, au mărșăluit pe marile bulevarde din Timișoara, pentru a susține viața și a combate avortul (uciderea).

“Dumnezeu a țintuit pe piatră porunca aceasta: “Să nu ucizi nici pe pruncul din pântece, nici pe semenul tău, pe nimeni, că toți sunt ai lui Dumnezeu.

Și eu și tu și oricare dintre domniile voastre suntem ai lui Dumnezeu!”, a fost mesajul ÎPSS Ioan, în fața miilor de participanți, copii, mame și tați, reuniți în fața Catedralei Mitropolitană din centrul Timișoarei.

Pe pancarte se puteau citi următoarele mesaje: “Ajută! Mama și copilul ei depind de tine!” “Avem nevoie de voi”  “Save baby!”, “Salvați copilul!” sau “Drepturile copilului încep din pântecul mamei!” etc.

Cu acest prilej, pe treptele catedralei, ÎPSS Ioan a ținut o disertație cutremurătoare contra avorturilor și pentru susținerea vieții.

“Uciderea i-a stat și stă la îndemâna omului. Totuși, Eva nu și-a ucis copiii în cântece. Nu a făcut-o nici noua Evă în Noul Testament.

Ce înseamnă actul acesta al nașterii de prunci? Înseamnă o lucrare a omului împreună cu Dumnezeu.

Ce fac cei care ucid? Se luptă cu Dumnezeu. Dumnezeu îi dă darul vieții și omul îi întoarce spatele. Fuge de Dumnezeu de ceea ce dorește să-i dăruiască mai presus de orice aici pe pământ: Viața!

Dumnezeu a țintuit pe piatră porunca aceasta: “Să nu ucizi nici pe pruncul din pântece, nici pe semenul tău, nici pe nimeni, că toți sunt ai lui Dumnezeu. Și eu și tu și oricare dintre domniile voastre suntem ai lui Dumnezeu!”, a spus IPSS Ioan.

Mitropolitul a amintit și de păcatul sclaviei, pe care umanitatea a reușit să îl depășească după lungi eforturi seculare.

“Omul nu este proprietatea cuiva. Așa cum umanitatea a reușit cu greu să depășească acest concept al proprietății umane din perioada sclavagistă.

Cum erau târgurile de animale în cetăți așa erau târgurile de sclavi, târguri de oameni!

Și Iisus a omorât, dar el a omorât moartea și a dat viața veșnică omului. Isuse a omorât moartea și de atunci plata păcatului este moartea.

Conform statisticilor, în fiecare dimineață de luni și până vineri în spațiul nostru românesc aproape 200 de copii sunt avortați în fiecare zi.

Statisticile arată că sunt avortați 70 80.000 de copii anual.

Nu am văzut la niciun element de mass media să anunțe că astăzi au fost tăiați de la viață 200 de copii.

Dar dacă a avut loc un accident pe șosea, evenimentul face ocolul tuturor mass media imediat. Și cu acel om trebuie să fim solidari, dar nu suntem solidari cu cei 200 de copii uciși zilnic.

Aici, trebuie atrasă atenția autorităților de stat pentru a nu se mai face aceste avorturi, aceste crime, cu fonduri din bugetul statului. Este posibil așa ceva? Eu nu sunt de acord!

Din contribuția mea și a celorlalți cetățeni să facă statul creșe și grădinițe nu se facă avorturi.

Dacă ar avea loc un cutremur și s-ar scufunda Lugojul și Făgetul și cu satele din zonă ce ați face?

Asta se întâmplă în fiecare an: Lugoj Făget cu statele se scufundă în fiecare an, privind numărul avorturilor.

De aceea toți care sunteți aici să vă umpleți brațele de prunci.

Chiar dacă o familie nu poate avea copii, salvați pruncii din pântecele mamelor pe care le cunoașteți, fiindcă veți dobândi numele de mamă în împărăția cerului, fiindcă pruncul acela pe care l-ai salvat îți va spune mama.

 Tu îi vei spune “Nu eu te am născut!” Dar o să ți spună: “Cuvintele tale eu le-am auzit în pântecele mamei mele când ai spus să nu scoată sabia să mă ucidă și ți va spune că și tu ești mama mea. Fiți mame și părinți ai miilor de copii din spațiul nostru românesc.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”

Perioada 1-31 martie este considerată luna pentru viață, reprezentând un  concept consacrat de susținătorii pro-viață, pentru a atrage atenția asupra importanței salvării, protejării și îmbunătățirii vieții din prima secundă a concepției.

În această lună, în Timișoara și în numeroase localități din țara și din Republica Moldova au fost organizate multiple activități dedicate conștientizării și implicării participanților și a societății în construirea unui viitor pro-viață.

Agenda activităților din luna pentru viață a culminat cu ziua de 30 martie, când a svut loc Marșul pentru viață, o acțiune al cărei scop este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii.

Comentarii

comentarii