Acasă Actualitate Mii de timișoreni au participat la Roadele toamnei 2019 la Muzeul Satului

Mii de timișoreni au participat la Roadele toamnei 2019 la Muzeul Satului

558
DISTRIBUIȚI

Peste șaptezeci de producători din județele Timiș, Arad și Caraș Severin au participat la ediția a patra a Roadelor Toamnei 2019 și a Festivalului culinar multietnic, în acest weekend, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara. Evenimentul i-a atras pe mii de timișoreni.

Andrei Milin, muzeograf și organizator, a explicat de ce această ediție s-a bucurat de asemenea succes:

“Este al patrulea an când organizăm manifestarea în acest format. De fapt este cel mai vechi eveniment pe care Muzeul Satului îl organizează chiar înainte de a deveni instituție de sine stătătoare”.

Duminică, la ora 12.00, Calin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, principalul organizator, vicepreședintele Nicolae Oprea, și cu Dan Radosav, directorul Muzeului Satului, au făcut o vizită la expozanții prezenți, i-au salutat și le-au ascultat opiniile. 

“Este al patrulea an când le organizăm pe cele două evenimente împreună. Timișul este recunoscut pentru tradiția multietnică și conviețuirea în pace și în bună comunicare a cetățenilor de diferite etnii. Pe lângă vremea frumoasă avem parte și de un spectacol folcloric foarte atractiv, la care participă interpreți faimoși din Banat”, a spus Dobra cu acest prilej.

Comentarii

comentarii