Acasă Actualitate Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, surprins că Festivalul Internațional de Literatură de la...

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, surprins că Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara a fost respins la finanțare de către Primăria Timișoara

DISTRIBUIȚI

Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii, s-a arătat surprins de faptul că Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara a fost respins la finanțare de către Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara. Comisia de jurizare, din care au făcut parte Ioana Anghel, Adriana Avram, Adrian Bojenoiu, Irina Iacob, Tudoriţa Şoldănescu și Delia Popa, a considerat că cele 10 ediții ale celui mai important festival de literatură din Vestul României n-au contat și au decis că FILTM nu este… eligibil.

“Am aflat cu surprindere că Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara a fost respins la finanțare de către primăria Timișoara.

Un festival aflat la a XI-a ediție este un festival care și-a demonstrat valoarea adusă, în primul rând, cetățenilor orașului Timișoara.

Un festival care a adus în România nume mari din literatura contemporană, laureați ai celor mai importante premii internaționale trebuie să fie finanțat.

Un festival de asemenea anvergură nu trebuie să fie împiedicat de criterii birocratice.

Reamintesc că Ministerul Culturii a acordat încă de la prima ediție sprijin financiar acestui festival și anunț pe această cale că organizatorii FILTM au depus o cerere de finanțare la Ministerul Culturii și vom găsi soluții de finanțare”, a afirmat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

”Centrul de proiecte Timișoara a alocat, anul acesta, la capitolul Cultură Scrisă, un buget mic, raportat la celelalte domenii culturale. Cu toate acestea, în urma afișării rezultatelor am constatat că la Cultură Scrisă au primit finanțare organizatii care au ca obiect de activitate alte domenii, dar au făcut proiecte cu vagi accente pe literatură (arhitectura, muzica etc). Iar bugetele acestor noi proiecte sunt duble și triple față de ceea ce a cerut FILTM. Păi nu e ciudat?!”, spunea zilele trecute poetul Robert Șerban.

 

Comentarii

comentarii