Acasă Actualitate Ministrul Transporturilor aduce acuzații de fals în acte la licitația pentru drumul...

Ministrul Transporturilor aduce acuzații de fals în acte la licitația pentru drumul expres Lugoj – Filiași

DISTRIBUIȚI

Rezultatele obținute la licitația pentru stabilirea firmelor care vor face studiile de fezabilitate pe tronsoanele din drumul expres Lugoj – Filiași, ar urma să se lase cu dosare penale, pentru că una dintre firmele din asocierea care a câștigat și-ar fi falsificat datele economice, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Proiectul drumului expres care va lega Lugojul de Filiași este în acest moment blocat, după ce cei de la Egis au contestat rezultatele licitației pentru stabilirea firmelor care fac studiile de fezabilitate pe acest drum. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis plângerea, iar cazul a ajuns la Tribunalul București, unde a și avut deja un termen.

Se pare că la mijloc sunt probleme mult mai mari, care au dus la contestație. O firmă dintre cele care au câștigat licitația, în asociere cu altele, și-ar fi falsificat datele din bilanț, datele contabile. Cei de la CNSC s-au sesizat și informațiile au ajuns la CNAIR.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, spune că a cerut Companiei de Drumuri să întocmească dosare penale în acest caz.

”Pe Lugoj – Craiova vom avea câștigători pe studiile de fezabilitate. Foștii câștigători au făcut fals în acte publice, să le facă CNAIR dosare penale, și-au falsificat bilanțul, datele economice. Să le facă dosar penal, asta dincolo de faptul că intră pe blacklist! Te duc în situația în care blochezi investiții importante pentru că tu ești hoț și crezi că nu se prind alții. Au prelungit cu câteva luni aceste proiecte, sunt pierdute…”, a spus Sorin Grindeanu, la Timișoara.

Comentarii

comentarii