Acasă Actualitate Mircea Baniciu, concert surpriză în piața din Mehala din Timișoara- video

Mircea Baniciu, concert surpriză în piața din Mehala din Timișoara- video

DISTRIBUIȚI

Ultimul eveniment din cadrul Rod Festival din acest an a adus, sâmbătă, în Piața Mehala un concert inedit cu Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici și Teo Boar. Concertul a nu fost anunțat înainte, pentru că organizatorii au dorit să ofere o surpriză celor prezenți în piață, nu publicului din oraș. Vânzătorii și cumpărătorii s-au bucurat de un moment unic, Mircea Baniciu cântând aproape o oră, cele mai cunoscute hituri ale sale.

“La început mi s-a părut ciudat că am fost invitați să cântăm aici, dar iată că experiența a fost interesantă. Iată că s-a adunat multă lume, dacă mai cântăm veneau și mai mulți. Aici e interesant să vii, să târgui, cumva se simte pulsul acesta de comerț, care e foarte interesant și atractiv. Am multe amintiri cu Ocska. Veneam aici să iau anticoncepționale pentru nevastă-mea. Aveam haine, aveam blugi, aveam adidași, aveam discuri, aveam o mulțime de lucruri pe care ni le doream și nu le găseam în comerț. Chiar erau occidentale. Când ne vedeau cei de la București, spuneau că venim din occident, arătam altfel decât ei. Veneau sârbii cu marfă din Italia. Eram îmbrăcați ca afară. Începând de la chiloți, până la ciorapi, de la ciorapi până la încălțări, blugi, veste, hai care nu se găseau în magazinele socialiste niciodată. Bineînțeles și discurile, multă lume și-a cumpărat muzica de aici, din Ocska”, a declarat Mircea Baniciu.

Piața Mehala a fost locul unor experimente interesante puse la cale de cei de la Rod Festival. 

„Piața Mehala sau Ocska, cum îi zicem noi, este templul culturii și artei din Timișoara. Este una dintre cele mai interesante locații ale Capitalei Culturale Europene și noi venim constant aici, o dată pe lună, cu expoziții foto, teatru, muzică, iar o să ne întoarcem cu o expoziție foto, și din punctul meu de vedere nu există un loc mai bun pentru evenimente de natura asta. Noi sunt aceia care fac evenimente la periferie, sunt foarte mulți colegi de-ai noștri care fac evenimente în centru, dar sper ca în timp să fim tot mai mulți care facem ceva și pentru oamenii care nu au posibilități. Sau unii dintre ei nu sunt obișnuiți să meargă la expoziții, teatru, filme. Asta a fost ideea din spatele Caravanei Rod”, a declarat regizorul Florin Iepan, organizatorul festivalului Rod.

Comentarii

comentarii