Acasă Actualitate Mitropolitul Ioan – în mijlocul credincioșilor și preoților parohiei Timișoara-Iosefin

Mitropolitul Ioan – în mijlocul credincioșilor și preoților parohiei Timișoara-Iosefin

879
DISTRIBUIȚI

Părintele mitropolit Ioan a poposit în mijlocul preoților și credincioșilor parohiei Timișoara-Iosefin, în duminica a șaptea după învierea lui Isus Hristos.

Cu acest prilej, ÎPSS Ioan a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor, în care a subliniat frumusețea, profunzimea și importanța rugăciunii rostite de Domnul nostru Iisus Hristos după Cina cea de Taină, cunoscută cu numele de „Rugăciunea Arhierească”.

La finalul Sfintei Liturghii, înaltpreasfințitul părinte Ioan a oferit preoților și credincioșilor lucrarea „Pe cărarea Crucii” (295 p ) , apărută de curând la editura Agnos din Sibiu.

Tipărită în condiții grafice de excepție, cartea mitropolitului Ioan însumează, sub formă de întrebări și răspunsuri, zeci de convorbiri și învățături duhovnicești consemnate de prof. dr. Luminița Cornea, picurate, duminică de duminică, în sufletul credincioșilor din parohiile pe care le arhipăstorește.

„Primită cu multă bucurie de către credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, cartea părintelui mitropolit Ioan va mângâia multe suflete, va fi de mare folos duhovnicesc celor ce caută pacea , iertarea, iubirea și frumusețea negrăită a credinței.

Scrisă adesea cu lacrimi, în duh filocalic, de către un ierarh care șterge lacrimi, alină suferințe și împlinește lipsuri, această carte va însoți multe suflete pe cărările crucii și ale raiului. Mulțumim, părinte mitropolit, pentru bucuria pe care ne-ați făcut-o în duminica a 7-a după Paști, închinată sfinților părinți de la Sinodul I ecumenic”, a precizat pr. dr. Ionel Popescu, parohul bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Timișoara-Iosefin.

Comentarii

comentarii