Acasă Actualitate Moldovenii, “persoane exotice”. O firmă din domeniul ingineriei din Timișoara a publicat...

Moldovenii, “persoane exotice”. O firmă din domeniul ingineriei din Timișoara a publicat pe un panou o reclamă controversată

344
DISTRIBUIȚI

O firmă din domeniul ingineriei auto din Timișoara a lansat o reclamă cel puțin bizară și care a devenit subiectul unei dezbateri pe internet. “Diversitatea înseamnă să lucrăm cu cele mai exotice persoane. Moldovenii, de exemplu”, se arată în mesajul de recrutare al companiei. Fotografia a stârnit un val de reacții negative.

O firmă auto din Timișoara a publicat o reclamă controversată pe un panou. Ce scrie în mesajul devenit viral

O firmă din domeniul ingineriei din Timișoara a publicat o reclamă controversată pe un panou. Moldovenii, numiți “persoane exotice”

“Cum dezvoltăm împreună viitorul mobilității electrice? Învățând împreună, dar și unul de la altul și prin colaborarea constantă între departamente, țări și diferite culturi. Diversitatea are multe dimensiuni la locul de muncă iar acesta este avantajul nostru”, se mai arată în mesajul publicat de firmă. Însă partea cu moldovenii a fost cea care a stârnit reacții.

În timp ce unii au considerat banner-ul drept o manifestare a xenofobiei, alții au scris că nu se simt deloc lezați. “Ca moldovean nu mă simt atacat. Am fost numit și mai rău”, a comentat un internaut pe Reddit. “Până una alta, pe olteni nu-i bagă nimeni în seamă”, a reacționat un altul. “Arogantă, oarecum ignorantă dar nu rău intenționată. Bine eu chiar sunt Moldovean, cineva de peste Prut ar putea avea o opinie diferită”, a fost de părere un alt utilizator.

Comentarii

comentarii