Acasă Actualitate Multe amenzi, puține schimbări pentru clădirile în degradare

Multe amenzi, puține schimbări pentru clădirile în degradare

710
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au continuat să ia măsurile legale în cazul clădirilor degradate de pe raza municipiului Timișoara. În acest an, aceștia au aplicat 269 de sancțiuni contravenționale, de câte 1.000 lei fiecare, persoanelor fizice sau juridice care nu au curățat și întreținut fațadele. Elementele de construcție și tencuială care stau să se desprindă sunt un real pericol pentru trecători.

Un astfel de caz se găsește, spre exemplu, pe strada Coriolan Brediceanu nr. 2, unde asociația de proprietari a fost sancționată de polițiști pentru că nu a luat măsurile de curățare a elementelor care stăteau să cadă. Zilele trecute s-au desprins bucăți de pe fațadă, doar ulterior fiind asigurată împrejmuirea cu bandă. În urmă cu câțiva ani asociația a mai fost sancționată, atunci fiind depuse documentele pentru refacere, dar nu au fost luate măsurile de curățare.

O altă clădire în stare de degradare este vechea librărie ”Școlarul” de pe strada 9 Mai, unde polițiștii locali au amendat asociația de proprietari deoarece elementele de pe fațadă reprezintă pericol pentru trecători. Și pentru aceasta au fost demarate procedurile de obținere a autorizațiilor de reabilitare.

Poliția Locală Timișoara atrage, din nou, atenția că toți proprietarii de clădiri au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor și clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcție cum sunt care stau să se desprindă. Acestea reprezintă pericol pentru cetățenii care trec prin apropiere.

Comentarii

comentarii