Acasă Cultura Muzeul de Artă Timișoara, recunoscut de Guvernul României ca instituție de importanță...

Muzeul de Artă Timișoara, recunoscut de Guvernul României ca instituție de importanță națională

1058
DISTRIBUIȚI

Muzeul de Artă Timișoara – prestigioasa instituție de cultură ce aparține Consiliului Județean Timiș, condusă de prof. univ. dr. Victor Neumann – a fost recunoscut de Guvernul României ca muzeu de importanță națională.

Patrimoniul și expozițiile sale vor intra în circuitul național, devenind astfel mai vizibile publicului din întreaga lume.

”Vă invităm alături de noi, să descoperiți comorile artistice locale, naționale și universale expuse în cadrul muzeului”, este mesajul conducerii.

Consiliul Județean Timiș va continua să investească sume importante în cultură, cu atât mai mult cu cât instituțiile pe care le administrează vor juca un rol important în proiectul Timișoara 2023. Trebuie spus că, pe lângă Muzeul de Artă, CJ Timiș are în subordine încă șase instituții cu activitate complexă dedicată publicului iubitor de cultură: Muzeul Național al Banatului, Muzeul Satului Bănățean, Biblioteca Județeană Timiș, Centrul de Cultură și Artă, Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin și Centrul Multifuncțional Bastion Timișoara.

 

Comentarii

comentarii