Acasă Actualitate Născut în Timișoara, mort, în Câmpulung. Actorul și balerinul, Ștefan Thury a...

Născut în Timișoara, mort, în Câmpulung. Actorul și balerinul, Ștefan Thury a încetat din viață

DISTRIBUIȚI

De miercuri, 5 aprilie, Ștefan Thury, cunoscutul balerin, actor și artist plastic, născut în Timișoara, decedat în Câmpulung Muscel, acolo unde se stabilise de mai mulți ani, nu mai e printre cei vii! Avea 82 de ani!

Thurry s-a născut la Timișoara, în august 1941. Avea 82 de ani neîmpliniți. Mulți ani a fost unul dintre cei mai iubiți balerini români, dar și artist la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.

Datorită rolurilor din „Veronica” și „Nea Mărin Miliardar” a ajuns cunoscut în toată România. Au rămas memorabile momentele în care îl imita pe Charlie Chaplin la televiziunea română.

„Nu știu de unde mi-a venit nici pasiunea, nici ideea de a încerca să-l imit pe Chaplin. Știu doar că toți cei apropiați m-au încurajat să continuu, fiindcă aveam, spuneau ei, multe șanse de reușită. Anii au trecut și m-am reîntâlnit cu dragul meu Charlot în emisiunile regizorului Alexandru Bocăneț. Am pus mult suflet în toată povestea asta”, mărturisea artistul.

S-a retras din activitate la Câmpulung Muscel și a avut surpriza ca lucrările sale, modelate manual, în cupru, să fie considerate de-a lungul anilor, de marii critici din domeniu, adevărate opere de artă și au fost expuse în numeroase expoziții în Argeș, în țară și în străinătate. A transformat pasiunea în a doua profesie.

„Mulți poate cred și azi că «Nea Mărin miliardar», ce a reunit cam toată floarea comediei românești, a fost o joacă. Ei bine, nu a fost deloc așa. Filmările au ținut cam două luni, deși cei mai mulți dintre noi ne așteptam la mult mai multe. Toți cei implicați au fost niște profesioniști desăvârșiți”. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (foto studiourile Buftea).

Comentarii

comentarii