Acasă Actualitate Nebunia de la ”Univibes” a terorizat Timișoara, o noapte întreagă!

Nebunia de la ”Univibes” a terorizat Timișoara, o noapte întreagă!

4928
DISTRIBUIȚI

Teroarea zgomotelor care au pus stăpânire peste Timişoara, în timpul nopţii, este deja binecunoscută. Dar dacă până recent, deși exista o reglementare clară despre programul chefurile, în noapte, dar nerespectată, acum legislația s-a modificat, în binele public. Cu legislație, fără legislație, unii din Timișoara, cu susținerea tacită a Poliției Locale și a primăriei, continuă să sfideze un întreg oraş civilizat. Și asta, nu doar la sfârşit de săptămână, ci şi în timpul săptămânii. Majoritatea populaţiei acestui oraş european – adulţi, elevi, studenţi care respectă învăţătura şi banii părinţilor care-i întreţin – muncesc ziua, iar noaptea au nevoie de linişte pentru odihnă şi somn, ca să poată începe o nouă zi cu mintea limpede, este oripilată. S-a întâmplat luni spre marți, în fața Universității de Vest din Timișoara și pe terasa ”La Căpițe”.

Numai că, în Timişoara, tobele lumii a treia bat şi după miezul nopţii în creierul oamenilor, păziţi de blândeţea/complicitatea Poliţiei Locale Timişoara, care-i tolerează pe aceşti „sălbatici”.

Cui trebuie să-i mulţumim?

Universitatea de Vest Timişoara a vrut să-i întâmpine pe studenţi, în noul an, cu un program muzical, de divertisment, dar conducerea UVT ştia că totul se încheie la ora 23.00, AŞA CUM SE OBŢINUSE ACORDUL ŞI DE LA JANDARMERIE.

„Au avut aprobare doar până la ora 23.00. La ora 23.00 s-a terminat totul, dar s-au mutat peste drum, la La Căpiţe, pe domeniu privat”, spune rectorul UVT Marilen Pirtea. Numai că rectorul a fost dezinformat sau minţit: zurgălăii nu s-au mutat de tot, ci au continuat cheful în faţa UVT. Avem ca dovadă fotografii făcute de pe mobil la ora 02.00, cu studenţii care petreceau pe ritmul decibelilor ce au scos din minţi un întreg oraş.

A fost o seară organizată de Andrei Căprioru, care în programul ataşat comunicatului şi-a asumat clar programul: până după ora 03.00. Ce tembel! Ce tupeu! Ce monstru! S-a încălcat legislaţia. Nu s-a respectat ora limitată de Jandarmerie.

Jandarmeria, jos pălăria!

Jandarmeria a dat aprobare pentru petrecere doar până la ora 23.00, oră până la care jandarmii au stat cu tinerii.

„Nicio aprobare pe domeniul public nu se dă peste ora 23.00. La numărul de telefon 0256. 222. 229, orice cetăţean din Timişoara poate suna şi cere intervenţia în caz de gălăgie, pentru că nu mai avem nevoie de măsurătoare cu aparat, în clipa în care cineva sesizează că a fost depăşit nivelul de zgomot şi nu poate dormi”, ne-a declarat colonel Nicolae Slev, inspector șef la Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiş.

În noaptea de luni spre marţi, în Timişoara, nu s-a dormit până după ora 02.00

Garda de Mediu Timiş va trimite şi această plângere/articol din partea timişorenilor la Ministerul Mediului, „la fel ca şi toate celelalte articole de presă scrise pe această temă a poluării fonice, care au ajuns pe masa Ministerului Mediului, unde au fost deja contabilizate, iar pe baza lor, la nivel naţional, s-a dat noua lege care arată că după primul apel telefonic care semnalează o poluare fonică în noapte, dacă nu s-au luat măsuri, la al doilea se face dosar penal”, spune Alina Călușeru, comisar-şef al Gărzii de Mediu Timiş.

Poliția Locală, complice la încălcarea legii

Oamenii care au sunat noaptea la Poliţia Locală Timişoara, sesizând sălbăticia din oraş, au fost luaţi în derâdere de cei păstoriţi de Dorel Cojan şi plătiţi cu bani grei, din bugetul timişorenilor. Un fel de „iar nu ai somn şi ne deranjezi cu telefoanele?” Polițistul tembel, aflat la aparat, în noaptea de 1 spre 2 octombrie, ora 1,15, înregistrând convorbirea telefonica, nu este întrebat nimic? Are el, oare, voie, să-și permită ironizarea cetățenilor cu simț civic? Sau este rudă cu Dorel Coja, interimarul penibil al urbei noastre? Interimarul cu caracter secvențial!

Iată ce au spus cei de la PLT: „Este Jandarmeria acolo”. Au minţit, pentru că jandarmii erau doar până la ora 23.00, după care totul a scăpat de sub control, iar Poliţia Locală a pasat totul pe umerii Jandarmeriei, în mod mincinos, refuzând să se deplaseze la faţa locului.

Cerem oficial să se respecte programul de odihnă în Timişoara, ca în orice oraş civilizat din lume. Am sesizat şi Prefectura Timiş, iar doamna prefect Eva Andreaş ne-a promis că va cere lămuriri despre ceea ce se petrece în oraş, noaptea.

Primarul Nicolae Robu cere Poliției Locale să respecte legea

Atât de mare a fost gălăgia din noaptea de luni spre marţi, încât primarul Nicolae Robu, care se plimba cu soţia prin centrul oraşului, a fost deranjat de bubuiturile de la La Căpiţe şi a considerat că e prea de tot.

„Împreună cu soţia ne plimbam prin centru. S-a auzit o muzică mult prea tare, de data asta s-a întrecut cu mult măsura. A fost prea de tot! S-a sărit dincolo de gard. Le cer tuturor să aplice legea, inclusiv Poliţiei Locale”, a spus primarul Nicolae Robu.

UVT: ”Suntem conștienți de disconfortul creat unora dintre timișoreni și ne cerem scuze acestora”

”Studenții au „ocupat” Universitatea de Vest – anul universitar a început cu un festival cu și pentru studenți. Evenimentul a durat mai mult decât ora până la care sunt permise astfel de manifestări în spațiul public. De la început precizăm că suntem conștienți de disconfortul creat unora dintre timișoreni și ne cerem scuze acestora. Ținem totuși să precizăm că obiectivul festivalului a fost acela de a oferi tinerilor un eveniment emblematic, similar altor festivaluri care adună mii și zeci de mii de tineri în alte orașe din România. Nu am făcut acest lucru din rațiuni comerciale, ci pentru a crește atractivitatea Universității și a orașului Timișoara. O universitate se poate dezvolta doar într-un oraș dinamic, care atrage tineri. Considerăm că festivalul și-a atins obiectivul, iar meritele sunt în primul rând ale studenților care s-au implicat în organizarea acestuia. Cât despre neajunsuri, ne asumăm greșelile, vom analiza cauzele și vom corecta pentru ediția următoare, cea de-a treia”, se precizează pe pagina de Facebook a UVT.

În loc de concluzii

Cine mama – naibii răspunde, în acest oraș, pentru tembelismul cronicizat? Poate, oare, domnul Pirtea să-l sancționeze pe Andrei Căprioru, care nu este la prima ieșire de acest fel?

Poate, oare, domnul Nicolae Robu să înțeleagă că acest Dorel Cojan nu mai este un cetățean demn de funcția pe care o deține? Poate pricepe că înjurăturile, gândurile negre, otrăvite, justificate, împotriva lui Cojan, vor afecta imagine a publică a primarului în funcție?

Poate, oare, cineva, cu mintea pe umeri, să priceapă că în nici un oraș din Europa, din Germania, Austria, Ungaria, nu se întâmplă așa ceva?

Oameni buni, vestea bună este că după al doilea telefon al unui cetățean, dacă nu se încheie circul atunci se încheie AFACEREA, se închide barul, terasa, ce-o fi, iar patronul va avea dosar penal!

Ne-am liniștit!

Știm ce avem de făcut!

Comentarii

comentarii