Acasă Actualitate Nicolae Oprea, de la CJ Timiş, aduce o critică vehementă funcţionarilor din...

Nicolae Oprea, de la CJ Timiş, aduce o critică vehementă funcţionarilor din instituţiile agricole

608
DISTRIBUIȚI

nicolae oprea DSCF3894„Nu se poate să fie aşa de ignoranţi, indolenţi, ineficienţi şi necompetitivi!”

Nicolae Oprea, şeful Camerei Agricole din cadrul Cosiliului Judeţean Timiş, aduce o critică vehementă funcţionarilor din instituţiile agricole, dar şi din primăriile locale, care trebuie să îi ajute pe fermieri.

El este profund nemulţumit, fiindcă aceşti funcţionari plătiţi din bani publici nu îşi fac treaba, sunt ignoranţi şi aroganţi faţă de producătorii agricoli şi nu-i ajută deloc.

„Sunt total nemulţumit de modul în care funcţionarii plătiţi din bani publici se ocupă de informarea agricultorilor. Nu se poate să fie aşa de ignoranţi, indolenţi, ineficienţi şi necompetitivi. A apărut Legea 168 şi trebuia ca producătorii agricoli să fie informaţi, dar nu se întâmplă aşa, cu atât mai mult cu cât aceste modificări sunt în favoarea fermierilor şi au provenit de la asociaţiile profesionale. Propunerile de modificare au fost dezbătute în parlament şi au fost aprobate. În acest cazuri se vede cel mai bine că avem nevoie de înfiinţarea camerelor private ale agricultorilor, care să aibă responsabilitate faţă de fermieri. Atât timp cât mai menţinem funcţionari iresponsabili, plătiţi de la bugetul statului, oamenii de la sat vor rămâne neinformaţi, fiindcă foarte mulţi nu au acces la internet sau la facebook”, a declarat Nicolae Oprea, luni, 3 iunie.

Una dintre cele mai bune veşti este că s-a mărit numărul de animale pentru care fermierii nu mai trebuie să plătească impozit la stat pe venit. Până acum, un fermier nu plătea impozit dacă avea mai puţin de 10 oi, iar acum numărul a crescut la 50 de oi, pentru care nu va fi obligat să dea impozit pe venit. La capre, numărul era tot până la 10, iar acum a crescut la 25. De asemenea, la albine, un crescător nu plătea dacă avea până la 50 de familii, acum, un proprietar va plăti impozit numai dacă are peste 75 de familii.

„De asemenea, s-au modificat şi normele de venit tot în favoarea agricultorilor. A scăzut valoarea normei de venit la care se aplică 16%. Scăzând valoarea normei de venit, scade şi impozitul. Aşadar, situaţia s-a îmbunătăţit. E prima lege pe care a dat-o parlamentul mai gândită şi mai corectă, în sprijinul agricultorilor”, a subliniat Oprea.

Comentarii

comentarii